Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατολική Ευρώπη: Ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια τα κρούσματα Covid-19 – Έρχονται νέα lockdowns

Ανατολική Ευρώπη: Ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια τα κρούσματα Covid-19 – Έρχονται νέα lockdowns

Τα κράτη της περιοχής έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη, με λιγότερους από τους μισούς κατοίκους να έχουν λάβει μία μόνο δόση

Σχετικά Άρθρα
Τα κρούσματα μολύνσεων από κορωνοϊό τα οποία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Ανατολική Ευρώπη ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters, και η περιοχή αντιμετωπίζει το εντονότερο κύμα της πανδημίας μέχρι τώρα ενώ τα προγράμματα εμβολιασμού έχουν τελματωθεί.
Τα κράτη της περιοχής καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη, με λιγότερους από τους μισούς κατοίκους να έχουν λάβει μία μόνο δόση.
Η Ουγγαρία βρίσκεται στην κορυφή με το 62% των κατοίκων της να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ στην Ουκρανία το 19% των κατοίκων έλαβαν μία μόνο δόση, σύμφωνα με το Our World in Data.

Οι επιδόσεις

Τα νέα κρούσματα στην περιοχή αυξάνονται σταθερά και πλέον διαμορφώθηκαν πάνω από 83.700 την ημέρα, το υψηλότερο νούμερο τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.
Αν και έχει απλώς το 4% των κατοίκων του κόσμου, η Ανατολική Ευρώπη αντιπροσωπεύει περίπου το 20% όλων των νέων μολύνσεων που αναφέρονται παγκοσμίως.
Σύμφωνα με αξιολόγηση του Reuters, τρεις από τις 5 περιοχές διεθνώς που καταγράφουν ίσως τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο είναι στην Ανατολική Ευρώπη - Ρωσία, Ουκρανία και Ρουμανία.

Οι θερμοκρασίες και το κοινωνικό κλίμα

Οι στενότερες κοινωνικές επαφές σε εσωτερικούς χώρους μετά την άρση των περιορισμών, καθώς οι χειμερινές θερμοκρασίες οδηγούν σε αύξηση των κρουσμάτων COVID- σε όλη την Ευρώπη, ανέφερε την Πέμπτη ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Mike Ryan.
Καθώς το κύμα των λοιμώξεων αυξάνεται, στην Ανατολική Ευρώπη επικρατεί κλίμα περιφρόνησης και τύψεων για το ζήτημα του εμβολιασμού.

Αντιεμβολιαστές

Εκατοντάδες διαδήλωσαν στη Σόφια και σε διάφορες πόλεις για τα υποχρεωτικά πιστοποιητικά την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου τα οποία θα περιόριζαν την είσοδο σε πολλούς εσωτερικούς δημόσιους χώρους σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί.
Στη σφυγμομέτρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ευρωβαρόμετρο, τουλάχιστον ένα άτομο στα τρία στα ανατολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πιστεύει στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην ΕΕ που βρίσκεται στο 18%.

Ρωσία

Περισσότερο από το 40% όλων των νέων κρουσμάτων που αναφέρθηκαν στην Ανατολική Ευρώπη ήταν στη Ρωσία, σύμφωνα τα στοιχεία του Reuters.
Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας λειτουργεί κάτω από έντονη πίεση, ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Mikhail Murashko.
Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν ρεκόρ θανάτων από COVID για τέταρτη συνεχή ημέρα.
Μέχρι στιγμής, η Ρωσία έχει εμβολιάσει περίπου το 36% των κατοίκων της με ένα εμβόλιο.
Στη Μόσχα θα κλείσουν την επόμενη εβδομάδα όλες τις επιχειρήσεις εκτός από καταστήματα σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Σλοβακία

Η Σλοβακία ανέφερε 3.480 νέα κρούσματα COVID-19 στις 19 Οκτωβρίου, ο υψηλότερος ημερήσιος αρισθμός από τον Μάρτιο, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021.
Εχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην ΕΕ, με περισσότερους από τους μισούς ενήλικους κατοίκους να είναι πλήρως εμβολιασμένοι στον πληθυσμό των 5,5 εκατομμυρίων.
Αυτό συνέβαλε στην ταχύτερη αύξηση των μολύνσεων .

Ρουμανία

Στη Ρουμανία, τα νοσοκομεία λειτουργούν σε οριακή κατασταση, με τις ΜΕΘ να μην μπορούν να δεχθούν άλλου ασθενείς με πληρότητα 100%.
Τα νεκροτομεία λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα.
Ο ιός σκότωνε ένα άτομο κάθε 5 λεπτά αυτόν τον μήνα κατά μέσο όρο

Ουκρανία

Η Ουκρανία κατέγραψε ρεκόρ στις νέες μολύνσεις από κορωνοϊό και συναφείς θανάτους για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.
Επιπλέον, παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει στις αρχές να επιβάλλουν υγειονομικούς περιορισμούς μέχρι το τέλος του έτους.

map_9.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης