Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πως η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών απειλεί με παράλυση τις μεταφορές στις ΗΠΑ – Έντονες αντιδράσεις των οδηγών φορτηγών

Πως η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών απειλεί με παράλυση τις μεταφορές στις ΗΠΑ – Έντονες αντιδράσεις των οδηγών φορτηγών
H πίεση της αμερικανικής κυβέρνησης έρχεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η εφοδιαστική αλυσίδα αντιμετωπίζει προβλήματα
Σχετικά Άρθρα

Η πίεση που ασκεί η κυβέρνηση Biden στους οδηγούς φορτηγών με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έναντι του Covid απειλεί να παραλύσει τις μεταφορές στις ΗΠΑ.
Και η πίεση της αμερικανικής κυβέρνησης έρχεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η εφοδιαστική αλυσίδα αντιμετωπίζει προβλήματα και οι μεταφορές προϊόντων και αγαθών είναι περισσότερο απαραίτητες παρά ποτέ.
Από την πλευρά τους οι οδηγοί φορτηγών εμφανίζονται σφόδρα δυσαρεστημένοι με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το 30% εξ αυτών σκέπτονται να σταματήσουν την εργασία τους, εάν αναγκαστούν να εμβολιαστούν.
Εάν παραιτηθούν, οι συνέπειες για την Αμερική μπορεί να είναι τεράστιες και θα έπληττε καίρια τη ναυτιλία, αναφέρουν οι Epoch Times.

Ποιοι οδηγοί υποχρεώνονται να εμβολιαστούν

Η εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού της 9ης Σεπτεμβρίου θεσπίζει ένα «πρότυπο έκτακτης ανάγκης» το οποίο επιτρέπεται να εκδίδει η Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (OSHA) εάν κρίνει ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε «σοβαρό κίνδυνο».
Επί του παρόντος, το Γραφείο Προϋπολογισμού και Διαχείρισης του Λευκού Οίκου επανεξετάζει την εντολή, μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρεις μήνες.
Το μεγαλύτερο μέρος των μεταφορών δεν θα επηρεαστεί από το διάταγμα Biden που ζητεί από όλες τις εταιρείες με περισσότερους από 100 εργαζόμενους να απαιτούν εμβολιασμό ή εβδομαδιαία τεστ για Covid.
Η εντολή εμβολιασμού αφορά τους οδηγούς, που εργάζονται σε εταιρείες και όχι τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Οι περισσότερες εταιρείες φορτηγών διαθέτουν έξι οχήματα ή λιγότερα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Φορτηγών.
Οι ανεξάρτητοι οδηγοί κερδίζουν κατά μέσο όρο 50.000 δολάρια περισσότερα ετησίως από τους οδηγούς σε μεγάλες εταιρείες.

Επιλεκτική εντολή εμβολιασμού

Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι η επιλεκτική εμβέλεια της εντολής την καθιστά αναποτελεσματική.
Η Barbara Smithers, αντιπρόεδρος της Indiana Motor Truck Association, είπε στους The Epoch Times ότι δεν έχει νόημα να «επιλέγεις» ποιον να εμβολιάσεις με βάση το μέγεθος της εταιρείας.
«Οι οδηγοί φορτηγών περνούν τις περισσότερες ώρες εργασίας τους μόνοι τους στην καμπίνα ενός φορτηγού - κυριολεκτικά ένα από τα ασφαλέστερα μέρη κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας - οπότε γιατί χρειάζεται να υποχρεωθούν σε εμβολιασμό με αυτόν τον τρόπο;» είπε.
Για τις εταιρείες που επηρεάζονται από την εντολή, η απόφαση του Biden μπορεί να απομακρύνει τους υπαλλήλους σε μια εποχή που η Αμερική τους χρειάζεται περισσότερο.
Οι Αμερικανικές Ενώσεις Φορτηγών εκτιμούν ότι η Αμερική χρειάζεται 80.000 επιπλέον οδηγούς για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς.

Θα επιτείνει την κρίση

Πρόσφατα, η κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και οι ελλείψεις απειλούν ήδη τους καταναλωτές.
Ειδικοί στον χώρο των μεταφορών εκτιμούν, πως πολλοί οδηγοί θα παραιτηθούν εάν αναγκαστούν να υποβληθούν στον εμβολιασμό.
«Οι οδηγοί θα εγκαταλείψουν τις μεγαλύτερες εταιρείες και θα αναζητήσουν μικρότερες που δεν χρειάζεται να συμμορφωθούν με την εντολή, ή θα παραιτηθούν εντελώς και θα αναζητήσουν άλλο επάγγελμα», εκτιμούν.
Αυτή τη στιγμή, η κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο αριθμός των οδηγών που αντιτίθενται στον αναγκαστικό εμβολιασμό και η έλλειψη επαγγελματιών δίνουν στον κλάδο ισχυρά όπλα απέναντι στο διάταγμα Biden.
Άπαντες εκτιμούν, πως δεν είναι κενή περιεχομένου και οι συνέπειες στην αμερικανική οικονομία θα είναι σημαντικές.
Εξάλλου ο κλάδος εδώ και καιρό αντιμετωπίζει έλλειψη οδηγών.
Οι πολλές ώρες μακριά από το σπίτι και οι μέτριες αμοιβές δεν προσελκύουν νέους οδηγούς ακόμη και όταν έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης