Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιδεινώθηκε τον Οκτώβριο το επιχειρηματικό κλίμα - Ο Ifo στις 97,8 μονάδες

Γερμανία: Επιδεινώθηκε τον Οκτώβριο το επιχειρηματικό κλίμα - Ο Ifo στις 97,8 μονάδες
Η μέτρηση που καταγράφει την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση των εταιρειών επιδεινώθηκε
Νέα επίδείνωση σημείωσε τον Οκτώβριο το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα να επηρεάζουν αρνητικά τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές.
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo υποχώρησε στις 97,7 μονάδες τον Οκτώβριο από 98,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ifo τη Δευτέρα.
Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη μείωση του δείκτη, μετά το υψηλό των 101,8 μονάδων τον Ιούνιο.
Η μέτρηση ήταν κάτω από την εκτίμηση των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, οι οποίοι περίμεναν ότι ο δείκτης θα υποχωρούσε στο 98,0.
Τον Οκτώβριο, οι εταιρείες εμφανίστηκαν λιγότερο ικανοποιημένες με τις τρέχουσες δραστηριότητές τους και περισσότεροο δύσπιστες για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το Ifo.
Ο δείκτης των επιχειρηματικών προσδοκιών υποχώρησε στο 95,4 τον Οκτώβριο από 97,4 τον προηγούμενο μήνα.
Η μέτρηση που καταγράφει την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση των εταιρειών επιδεινώθηκε επίσης, στις 100,1 από 100,4 τον Σεπτέμβριο.
Ο δείκτης Ifo βασίζεται σε δημοσκόπηση περίπου 9.000 εταιρειών στον τομέα της μεταποίησης, των υπηρεσιών, του εμπορίου και των κατασκευών.
Στον τομέα της μεταποίησης, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στο 17,2 από 20,0 τους προηγούμενους μήνες, καθώς οι εταιρείες είναι λιγότερο ικανοποιημένες με τις τρέχουσες δραστηριότητές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης