Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο μέτωπο ανοίγει η Τουρκία - Δημοσίευσε φωτογραφίες 15 φερόμενων ως κατασκόπων της Μοσάντ

Νέο μέτωπο ανοίγει η Τουρκία - Δημοσίευσε φωτογραφίες 15 φερόμενων ως κατασκόπων της Μοσάντ

Οι φερόμενοι κατάσκοποι της Μοσάντ ήταν αραβικής καταγωγής και φέρεται να κατασκόπευαν Παλαιστίνιους που ζούσαν στην Τουρκία

Φωτογραφίες 15 φερόμενων ως κατασκόπων της Μοσάντ που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσαν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Μοσάντ που περιγράφεται στην έκθεση έλαβε το όνομα A.Z., ο οποίος υποτίθεται ότι είναι αξιωματικός με έδρα τη Γερμανία, υπεύθυνος αυτού του υποτιθέμενου δικτύου.
Ένας από τους κύριους κατασκόπους, που ταυτοποιήθηκε ως A.B. από την έκθεση, φέρεται να συνέλεξε πληροφορίες σχετικά με το είδος των διευκολύνσεων που παρέχει η Τουρκία στους Παλαιστίνιους που αντιτίθενται στο Ισραήλ στη χώρα.
Ο Α.Β. εισήλθε στην Τουρκία στα τέλη του 2015 και αναφέρθηκε ως αγνοούμενος τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την έκθεση.
Άλλοι υποτιθέμενοι πράκτορες που περιγράφονται σε αυτήν την έκθεση περιελάμβαναν τον B.U.T, έναν 21χρονο αξιωματικό με έδρα τη Γερμανία που συγκέντρωνε πληροφορίες για Παλαιστίνιους στην Τουρκία, τον A.J.A., έναν 29χρονο που μετέφερε χρήματα και φέρεται να εργαζόταν ως απεσταλμένος για αξιωματικούς της Μοσάντ, τον N.A., 29 ετών που προωθούσε χρήματα μέσω της Western Union, τον R.A.A., 46 ετών, ο γηραιότερος στο δίκτυο που φέρεται να έλαβε χρήματα για συναντήσεις στο ισραηλινό προξενείο και υποτίθεται ότι συναντήθηκε με αξιωματούχους της Μοσάντ στο Ισραήλ και το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, τον A.R.A., 29 ετών που πληρώθηκε σε bitcoin για τη συλλογή πληροφοριών για Άραβες στην Κωνσταντινούπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης