Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Εκατομμύρια χρησιμοποιημένα και βρόμικα γάντια εισήχθησαν στη χώρα

Σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Εκατομμύρια χρησιμοποιημένα και βρόμικα γάντια εισήχθησαν στη χώρα
Παραμένει πάντως ασαφές αν τα χρησιμοποιημένα, βρόμικα γάντια έφτασαν σε αμερικανικά νοσοκομεία ή αν προκάλεσαν βλάβες σε ασθενείς.

Δεκάδες εκατομμύρια χρησιμοποιημένα ζευγάρια εξεταστικών γαντιών εξάχθηκαν ως καινούρια στις ΗΠΑ από απατεώνες που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη ζήτηση της πανδημίας, αποκάλυψε πολύμηνη έρευνα του CNN.
Παραμένει πάντως ασαφές αν τα χρησιμοποιημένα, βρόμικα γάντια έφτασαν σε αμερικανικά νοσοκομεία ή αν προκάλεσαν βλάβες σε ασθενείς.
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (PDA) και η τελωνειακή υπηρεσία (CBP) ενημερώθηκαν για την υπόθεση τον Μάρτιο, όταν αμερικανική εταιρεία διαμαρτυρήθηκε ότι παρέλαβε εμφανώς λερωμένα γάντια.
«Κάποια ήταν βρόμικα. Κάποια είχαν λεκέδες αίματος. Άλλα είχαν σημειώσεις με μαρκαδόρο με ημερομηνίες προ διετίας […] Δεν πίστευα στα μάτια μου» δήλωσε στο CNN επιχειρηματίας του Μαΐάμι που παρήγγειλε γάντια αξίας 2 εκατ. δολαρίων από την ταϊλανδέζικη εταιρεία Pady the Room.
Ο Kirshean δήλωσε ότι επέστρεψε τα χρήματα πελατών που είχαν παραγγείλει τα γάντια και τα πέταξε στα σκουπίδια πριν ενημερώσει την FDA.
Άλλες αμερικανικές εταιρείες εισαγωγής ανέφεραν ότι αντί για τα γάντια νιτριλίου που είχαν παραγγείλει από την Paddy the Room έλαβαν γάντια κατώτερης ποιότητας από λάτεξ ή βινύλιο.
Το CNN υπολογίζει ότι στην αμερικανική αγορά εισήχθησαν συνολικά 200 εκατομμύρια ζευγάρια γαντιών από την Paddy the Room, αν και δεν είναι σαφές πού κατέληξαν οι ακατάλληλες παρτίδες.
Μια άλλη εισαγωγική εταιρεία, η Liberty LLC, παρέλαβε από βιετναμέζικη εταιρεία «γάντια με τρύπες, με λεκέδες και σε λάθος χρώματα» είπε στο CNN ο διευθύνων σύμβουλός της.
Έρευνες για την υπόθεση διεξάγονται σε ΗΠΑ και Ταϊλάνδη, αν και η FDA καθυστέρησε πέντε μήνες να ζητήσει την κατάσχεση παραδόσεων της Paddy the Room από τα αμερικανικά τελωνεία.
Λόγω των μεγάλων αναγκών για εξοπλισμό προσωπικής προστασίας στην αρχή της πανδημίας, η FDA είχε χαλαρώσει τις προδιαγραφές για τα γάντια που εισάγονται στις ΗΠΑ, επισήμανε το CNN.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης