Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση της Tesla μετά την παραγγελία 100.000 οχημάτων από τη Hertz

tags :
Στο 1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση της Tesla μετά την παραγγελία 100.000 οχημάτων από τη Hertz
Τα ηλεκτροκινούμενα αυτοκίνητα θα παραδοθούν μέσα στους επόμενους 14 μήνες

Ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Tesla, μετά την παραγγελία 100.000 ηλεκτροκινούμενων οχημάτων της προ τεσσάρων μηνών πτωχευθείσας Hertz Global Holdings.
Ειδικότερα, οι μετοχές της Tesla παρουσιάζουν αύξηση σχεδόν 13%, στα 1.024 δολάρια, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου.
Επισημαίνεται πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και αντιπροσωπεύει έσοδα περίπου 4,2 δισ. δολαρίων για την Tesla.
Ενώ οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων απαιτούν συνήθως μεγάλες εκπτώσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, το μέγεθος της παραγγελίας υποδηλώνει ότι η Hertz πληρώνει κοντά στις κανονικές τιμές.
Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, τα ηλεκτροκινούμενα αυτοκίνητα θα παραδοθούν μέσα στους επόμενους 14 μήνες και τα Model 3 της Tesla θα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση σε τοποθεσίες της Hertz στις ΗΠΑ και σε περιοχές της Ευρώπης από τις αρχές Νοεμβρίου.
Οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο σταθμών ταχείας φόρτισης της Tesla και η Hertz δημιουργεί επίσης τη δική της υποδομή για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.
Οι μετοχές της Tesla ενισχύθηκαν επίσης από την είδηση ότι το Model 3 της εταιρείας έγινε το πρώτο ηλεκτρικό όχημα (EV) με ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη τον τελευταίο μήνα.

Το φαινόμενο Tesla 

Τον Ιούλιο του 2020 η Tesla ξεπέρασε την Toyota και έγινε η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.
Από τότε, η αξία της έχει πενταπλασιαστεί, με την εταιρεία να αξίζει πλέον περισσότερο από όλες τις άλλες εισηγμένες αυτοκινητοβιομηχανίες μαζί.
Επίσης, είναι η έκτη τη τάξει εταιρεία με αποτίμηση άνω του 1 τρισεκατομμυρίου, μετά τις Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon και Facebook.
Προς απογοήτευση των short sellers, η επιχείρηση που ίδρυσε ο Elon Musk σημειώνει καθαρά κέρδη για εννέα συνεχόμενα τρίμηνα.
Τα τελευταία αποτελέσματα έδειξαν αύξηση κερδών 380% σε ετήσια βάση, στα 1,62 δισεκ. δολ., με την παραγωγή οχημάτων να αυξάνεται 72%, σε μια εποχή που άλλες εταιρείες υποφέρουν από τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες.
αδ_5.JPG
Παρόλο που η Tesla παρήγαγε μόλις μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα πέρυσι, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk είπε ότι η εταιρεία θα αναπτύσσεται κατά 50% ετησίως στο άμεσο μέλλον, καθώς η παραγωγή της Κίνας επεκτείνεται, το γερμανικό εργοστάσιό της μπαίνει στη γραμμή παραγωγής και οι εγκαταστάσεις της στο Τέξας αρχίζουν να παράγουν το Cybertruck, το Model SUV και ένα ημι-φορτηγό.
Ο Musk είπε ότι εκτιμά ότι θα κατασκευάζει 20 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως έως το 2030 - περίπου διπλάσιο από αυτό που παράγουν σήμερα ηγέτες της αγοράς όπως η Volkswagen και η Toyota.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης