Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaev (πρωθυπουργός Β. Μακεδονίας): Παραιτούμαι εάν χάσουμε στις δημοτικές εκλογές στα Σκόπια

Zaev (πρωθυπουργός Β. Μακεδονίας): Παραιτούμαι εάν χάσουμε στις δημοτικές εκλογές στα Σκόπια
Οι εκλογές διεξάγονται την Κυριακή 31 Οκτωβρίου
Σχετικά Άρθρα

Έτοιμος να υποβάλλει την παραίτηση του από το πρωθυπουργικό αξίωμα της Βόρειας Μακεδονίας εάν το κόμμα του, οι Σοσιαλδημοκράτες ηττηθούν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στα Σκόπια την ερχόμενη Κυριακή 31 Οκτωβρίου δηλώνει ο Zoran Zaev.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Zaev τάχθηκε κατά της προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών, αναφέροντας ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει ακόμη μπροστά της θητεία 2,5 χρόνων και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών, πρέπει να συνεχίσει το έργο της.
Επιπλέον,, άφησε να εννοηθεί ότι εάν το SDSM, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, χάσει τον δήμο των Σκοπίων, στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας θα τον διαδεχθεί κάποιο στέλεχος από το κόμμα του.
Στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, που διεξήχθη την 17η Οκτωβρίου, νικητής αναδείχθηκε το δεξιό αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE, εκλέγοντας 22 δημάρχους, ενώ το SDSM εξέλεξε μόλις εννέα.
Κάλπες για τον δεύτερο γύρο θα στηθούν σε 44 δήμους της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του δήμου Σκοπίων, στον οποίο θα αναμετρηθούν η ανεξάρτητη υποψήφια – στηρίζεται ανοιχτά από το VMRO-DPMNE – Danela Arsovska (έλαβε το 37,68% των ψήφων στον πρώτο γύρο) και ο απερχόμενος δήμαρχος Σκοπίων και εκ νέου υποψήφιος του SDSM, ο Petre Shilegov, ο οποίος έλαβε το 34,24% των ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης