Τελευταία Νέα
Διεθνή

Robinhood: Ζημίες 1,32 δισ. δολάρια στο γ΄τρίμηνο 2021

tags :
Robinhood: Ζημίες 1,32 δισ. δολάρια στο γ΄τρίμηνο 2021

Robinhood: Απογοήτευσαν τα έσοδα, υψηλές ζημίες στο γ΄τρίμηνο 2021

Η Robinhood κατέγραψε ζημίες 1,32 δισ. ή 2,06 δολ. ανά μετοχή στο γ’ τρίμηνο 2021, έναντι καθαρών ζημιών 11 εκατ. δολ. ή 5 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, ενώ σε έρευνα της FactSet προβλέπονταν ζημίες 67 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 35%, στα 365 εκατ. δολ., έναντι 270 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, χαμηλότερα όμως από τις προβλέψεις των αναλυτών περί εσόδων 437 εκατ. δολ.
«Η δραστηριότητα στα κρυπτονομίσματα υποχώρησε από τα ιστορικά υψηλά του προηγούμενου τριμήνου, οδηγώντας σε αισθητά λιγότερους λογαριασμούς στο β' τρίμηνο», ανέφερε η Robinhood, σημειώνοντας ότι οι αρνητικοί παράγοντες ενδεχομένως να συνεχιστούν στο δ' τρίμηνο.
Για το τέταρτο τρίμηνο, δεν προβλέπονται έσοδα μεγαλύτερα των 325 εκατ. δολ., ενώ στο σύνολο του έτους προβλέπονται έσοδα 1,8 δισ., έναντι προβλέψεων για 2 δισ.
Η Robinhood είναι ιδιοκτήτρια της ομώνυμης πλατφόρμας η οποία βρέθηκε τον Ιανουάριο στο επίκεντρο της επενδυτικής «φρενίτιδας» γύρω από τις λεγόμενες «meme stocks», μετοχές εταιρειών με προβλήματα τις οποίες μικροεπενδυτές εκτίνασσαν προκειμένου να πλήξουν τα hedge funds που διατηρούσαν σε αυτές short θέσεις.
Ο συντονισμός αυτών των κινήσεων γινόταν κυρίως μέσω φόρουμ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης