Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι πρόκειται να συμβεί όταν οι κεντρικές τράπεζες σταματήσουν να αγοράζουν ομόλογα; - Δείτε το παράδειγμα της Αυστραλίας

Τι πρόκειται να συμβεί όταν οι κεντρικές τράπεζες σταματήσουν να αγοράζουν ομόλογα; - Δείτε το παράδειγμα της Αυστραλίας
Όλη αυτή η τοξική φούσκα πλασματικών αποτιμήσεων θα σκάσει και η κανονικότητα θα επιστρέψει με πιο ρεαλιστικές τιμές, ποιο ρεαλιστικές αποτιμήσεις
Σχετικά Άρθρα

Η αρχή του τέλους δεν είναι μακριά.
Όλη αυτή η τοξική φούσκα πλασματικών αποτιμήσεων θα σκάσει και η κανονικότητα θα επιστρέψει με πιο ρεαλιστικές τιμές, ποιο ρεαλιστικές αποτιμήσεις.
Είναι ξεκάθαρο ότι τόσο οι αποδόσεις των ομολόγων όσο και οι μετοχές διεθνώς χειραγωγούνται και χειραγωγούνται εξόφθαλμα και προκλητικά.
Η περίπτωση της Αυστραλίας έρχεται να μας αποδείξει τι πρόκειται να συμβεί όταν… θα έρθει το μοιραίο.
Όταν δηλαδή οι κεντρικές τράπεζες σταματήσουν να αγοράζουν δηλαδή να χειραγωγούν τις αγορές ομολόγων και μετοχών.
Η χειραγώγηση των ομολόγων είναι άμεση και προκλητική, πραγματοποιείται στην δευτερογενή αγορά όπου οι κεντρικές τράπεζες αγοράζουν τα ομόλογα που εκδίδουν τα κράτη στις πρωτογενείς αγορές.
Στις μετοχές οι παρεμβάσεις και η χειραγώγηση είναι έμμεση.
Η πλεονάζουσα ρευστότητα που διοχετεύουν οι κεντρικές τράπεζες – υπολογίζεται σε 5 τρισεκ. δολάρια – καταλήγει σε μετοχές, οι εταιρίες επαναγοράζουν ίδιες μετοχές π.χ. μόνο στην Wall Street το 2021 οι επαναγορές θα φθάσουν στα 950 δισεκ. δολάρια.

Τι συνέβη στην Αυστραλία;

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας ήταν να αγοράσει το ομόλογο λήξης Απριλίου 2024, ωστόσο δεν το έπραξε και η απόδοση του εκτινάχθηκε από 0,25% στο 0,50% αυτή η απότομη αύξηση είναι προεόρτιο.
Ένα ομόλογο όπως το 2ετές λήξης 2024 σε μια χώρα χαμηλού οικονομικού ρίσκου δεν αγοράστηκε από την κεντρική τράπεζα και η απόδοση του εκτινάχθηκε.
Ωστόσο η κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας να μην αγοράσει το 2ετές ομόλογο εκτίναξε όλες τις αποδόσεις των ομολόγων της Αυστραλίας.
Είναι προφανές ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν άλλο να χειραγωγούν τις αγορές, έχουν προκαλέσει ζημία με τον πληθωρισμό και την ακραία ανατίμηση διεθνώς στα προϊόντα.
Η αρχή του τέλους έρχεται και όταν θα ξεκινήσει η άνοδος των επιτοκίων π.χ. δεν δικαιολογείται η Ελλάδα να έχει απόδοση στο 10ετές ομόλογο 1%, η πραγματική του αξία είναι στο 2,5% με 3% εκεί ανήκει λόγω επιδείνωσης του δημοσίου χρέους και γιατί τα ομόλογα είναι junk δηλαδή σκουπίδια.
ζ2.jpg


Τι άλλο θα δούμε;

Με την πρώτη άνοδο των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες θα συμβούν τα εξής
1)Οι αποδόσεις των ομολόγων θα επανακαθοριστούν υψηλότερα.
2)Σε 2-3 χρόνια όλα τα ομόλογα με αρνητικά επιτόκια θα έχουν θετικό πρόσημο, οπότε υπολογίστε 16 τρισεκ. δολάρια έχουν αρνητικά επιτόκια.
3)Η αντιστροφή στην καμπύλη αποδόσεων των ομολόγων θα είναι μια νέα πραγματικότητα ειδικά μεταξύ βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων.
4)Άνοδος των αποδόσεων σημαίνει πτώση στις μετοχές, η φούσκα των μετοχών θα σκάσει μαζί με την φούσκα των ομολόγων.
Θα πέφτουν οι τιμές των ομολόγων μαζί με τις τιμές των μετοχών.

Πολλά και ενδιαφέροντα θα συμβούν προσεχώς, οπότε υπομονή και επιμονή.
ζ3.jpg

ζ4.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης