Τελευταία Νέα
Διεθνή

UniCredit: Αναβαθμίζει στόχους για κέρδη και έσοδα το 2021

UniCredit: Αναβαθμίζει στόχους για κέρδη και έσοδα το 2021
H UniCredit ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,06 δισ. ευρώ για το γ' τρίμηνο του 2021
Σε αναβάθμιση του στόχου για τα κέρδη και τα έσοδα το 2021, προχώρησε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας UniCredit.
Η μόνη τράπεζα της Ιταλίας την οποία  οι εποπτικές αρχές θεωρούν συστημική, έχασε πέρυσι την ηγετική της θέση από την Intesa Sanpaolo, η οποία εξαγόρασε την UBI για να εξασφαλίσει το ένα πέμπτο της αγοράς - το διπλάσιο μερίδιο της UniCredit, σημειώνει το Reuters.
Ορισμένοι αναλυτές είχαν δει μια συμφωνία για το κρατικό MPS ως τρόπο για να ανακτήσουν έδαφος, αλλά η UniCredit εγκατέλειψε τις συνομιλίες την Κυριακή.
H UniCredit ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,06 δισ. ευρώ για το γ' τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 838 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα από τα υψηλότερα έσοδα και τη συρρίκνωση των ζημιών στα δάνεια.
Μετά την πρόσληψη ως Διευθύνοντος Συμβούλου του βετεράνου dealmaker Andrea Orcel, πρώην επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής στην UBS, η UniCredit ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο στις 9 Δεκεμβρίου που θα έχει την ψηφιοποίηση ως βασικό στοιχείο.
Η ημέρα των επενδυτών ανακόπηκε από τις συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας για τη Monte dei Paschi.
Κατά την έναρξη των αποκλειστικών συνομιλιών τον Ιούλιο, ο Orcel έθεσε αυστηρούς όρους, οι οποίοι οδήγησαν σε κατάρρευση των διαπραγματεύσεων.
Η UniCredit δεν έκανε καμία αναφορά στη MPS στην ανακοίνωση των κερδών της και δεν πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τα μέσα ενημέρωσης, όπως συνήθιζε υπό τον προηγούμενο CEO Jean Pierre Mustier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης