Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Ανοίγει ο δρόμος για υποχρεωτικό εμβόλιο στην εργασία

Ουγγαρία: Ανοίγει ο δρόμος για υποχρεωτικό εμβόλιο στην εργασία
«Οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να απαιτούν τον εμβολιασμό του προσωπικού τους»
Η κυβέρνηση στην Ουγγαρία άνοιξε σήμερα τον δρόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την ώρα που ο αριθμός των μολύνσεων από τον κορωνοϊό ανέρχεται σε άνευ προηγουμένου επίπεδα από την άνοιξη.
«Οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να απαιτούν τον εμβολιασμό του προσωπικού τους», ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Γκέργκελι Γκούλιας, προσωπάρχης του πρωθυπουργού Orban.
Όσοι δεν τηρήσουν τις οδηγίες «θα πρέπει να τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών και μπορεί να απολυθούν έπειτα από έναν χρόνο», ενώ η «κυβέρνηση ως εργοδότης» θα δώσει κι η ίδια το παράδειγμα, διευκρίνισε ο ίδιος, καλώντας τις τοπικές αρχές να κάνουν το ίδιο.
Επιπλέον, η χρήση της μάσκας θα γίνει «υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς από την 1η Νοεμβρίου».
Η Ουγγαρία ήρε την 21η Μαΐου τους περισσότερους από τους υγειονομικούς περιορισμούς, κρίνοντας επαρκές το επίπεδο εμβολιασμού σε αυτή τη χώρα των 9,8 εκατομμυρίων κατοίκων.
Εκείνη την εποχή, η Ουγγαρία κατείχε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χάρη στην προσφυγή της στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik και το κινεζικό Sinopharm, πέραν των εμβολίων που είχε εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όμως, η εκστρατεία έμεινε στη συνέχεια στάσιμη, με το 60% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σήμερα, η Ουγγαρία κατέγραψε 4.039 νέα κρούσματα και 45 θανάτους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης