Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eni: Κέρδη 1,43 δισ. ευρώ στο γ΄τρίμηνο 2021

tags :
Eni: Κέρδη 1,43 δισ. ευρώ στο γ΄τρίμηνο 2021

Eni: Στα προ πανδημίας επίπεδα επέστρεψαν τα κέρδη γ’ τριμήνου 2021

Κέρδη καλύτερα των προσδοκιών εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο του 2021 ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Eni, που είδε την κερδοφορία του να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα με «καύσιμο» την αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, ο όμιλος εμφάνισε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 1,43 δισ. ευρώ έναντι ζημιών 153 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ξεπερνώντας σημαντικά τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν κέρδη της τάξης του 1,08 δισ. ευρώ.
«Στους πρώτους εννέα μήνες η ισχυρή δραστηριότητα και η προσεκτική διαχείριση του κόστους απελευθέρωσαν περισσότερα από 4 δισ. ευρώ ελεύθερων ταμειακών ροών, περισσότερα από αρκετά για να καλύψουν το σύνολο του μερίσματος και το κόστος του προγράμματος επαναφοράς μετοχών για το 2021», δήλωσε ο CEO Claudio Descalzi σε ανακοίνωσή του.
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 6% το δεύτερο τρίμηνο στα 1,688 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (mboe/d) και ο όμιλος δήλωσε ότι αναμένει η παραγωγή το τελευταίο τρίμηνο του έτους να φτάσει τα 1,76 mboe/d.
Εν τω μεταξύ, η Eni συνεχίζει τη στροφή της προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί από πέρυσι, με στόχο να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και να επιτύχει ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2050.
O ιταλικός όμιλος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να έχει ολοκληρώσει ή να έχει υπό κατασκευή έργα ΑΠΕ δυναμικότητας 2 γιγαβάτ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, από κάτω του 1 γιγαβάτ που είχε πέρυσι.
Η εταιρεία έχει στόχο η δυναμικότητα των έργων ΑΠΕ να φτάσει τα 15 γιγαβάτ το 2030.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης