Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Πώς η «πράσινη» μετάβαση μετασχηματίζει την ελληνική οικονομία

New York Times: Πώς η «πράσινη» μετάβαση μετασχηματίζει την ελληνική οικονομία

 Tο δημοσίευμα των NYT αναφέρεται μεταξύ άλλων στο υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο που επιτρέπει στα νησιά να αντικαταστήσουν τα εργοστάσια που λειτουργούν με πετρέλαιο με ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

«Η Ελλάδα καλωδιώνεται για το μέλλον», είναι ο τίτλος των New York Times σε εκτενές ρεπορτάζ από την Νάξο μάλιστα το οποίο καταγράφει τις κινήσεις ενεργειακού μετασχηματισμού της Ελλάδας βς μία προσπάθεια να αλλάξει η οικονομική μοίρα της χώρας.

Υποθαλάσσιο καλώδιο

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο που επιτρέπει στα νησιά να αντικαταστήσουν τα εργοστάσια που λειτουργούν με πετρέλαιο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τον άπλετο αέρα και τον ήλιο της Ελλάδας, τους προορισμούς που γίνονται «εργαστήρια μηδενικών εκπομπών» για επιχειρήσεις όπως η Volkswagen και στις αλλαγές που γίνονται στην ηπειρωτική χώρα, κυρίως στον τομέα της απολιγνιτοποίησης.

Ηράκλειος άθλος

Πρόκειται, όπως γράφει η εφημερίδα, για έναν ηράκλειο άθλο για μία χώρα 10 εκατ. ατόμων που πρόσφατα βγήκε από μία 10ετή κρίση και εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους υδρογονάνθρακες για την ενέργειά της.
«Όμως, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να γίνει ένας παγκόσμιος ηγέτης στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, η Ελλάδα στοιχηματίζει ότι εάν στραφεί προς ένα μέλλον χωρίς υδρογονάνθρακες, έχει τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσει την οικονομική μοίρα της», σημειώνει.

Δήλωση Μητσοτάκη

«Η ανάπτυξη της οικονομίας είναι άρρηκτα δεμένη με το να γίνουμε όσο πιο πολύ ενεργειακά ανεξάρτητοι μπορούμε», λέει στους New York Times ο πρωθυποιργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παράδειγμα του πώς η ενεργειακή μετάβαση και η δράση για το κλίμα μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη», προσθέτει.
Οι BlackRock, Quantum Energy Partners και Fortress Investment Group εντοπίζουν μεγάλες ευκαιρίες για πράσινες επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ αμερικανικές, κινεζικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις προτείνουν αιολικά πάρκα, υδροηλεκτρικούς σταθμούς και projects υδρογόνου και αποθήκευσης ενέργειας, αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.
NEW_YORK_TIMES.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης