Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδέχεται η Ουκρανία τη χρήση τουρκικών drones στις συγκρούσεις στο Donbass

Παραδέχεται η Ουκρανία τη χρήση τουρκικών drones στις συγκρούσεις στο Donbass
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Τετάρτη (27/10/2021) ότι οι ανησυχίες του για την απόφαση της Τουρκίας να πουλήσει drones στην Ουκρανία έγιναν πραγματικότητα
Σχετικά Άρθρα

Η χρήση τουρκικών drones στη σύγκρουση στο ανατολικό Donbass είναι αμυντική και δεν παραβιάζει συμφωνίες, παραδέχθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelesnky.
Τα Bayraktar TB2 αναπτύχθηκαν από τον ουκρανικό στρατό για πρώτη φορά πρόσφατα για να καταστρέψει ένα οβιδοβόλο που χρησιμοποιούσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην περιοχή.
Το Bayraktar TB2 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για να αναγκάσει τους αυτονομιστές να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός ανέφεραν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε δήλωση στο Facebook.
Ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από τους οβίδες, ανέφερε η ανακοίνωση.

Αποσταθεροποίηση «βλέπει» η Ρωσία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Τετάρτη (27/10/2021) ότι οι ανησυχίες του για την απόφαση της Τουρκίας να πουλήσει drones στην Ουκρανία έγιναν πραγματικότητα και πως τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσάρτησαν τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014, με τον πρόεδρο Vladimir Putin να διαιρεί επισήμως την περιοχή σε δύο χωριστά ομοσπονδιακά υποκείμενα της Ρωσικής Ομοσπονδίας τον επόμενο μήνα.
Η Τουρκία και οι ΗΠΑ καθώς και η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θεωρούν την προσάρτηση παράνομη.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, στις μάχες μεταξύ των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών στο Donbass έχουν σκοτωθεί πάνω από 13.000 άνθρωποι από το 2014.
Η περιοχή είναι μία από τις πολλές πηγές τριβής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης