Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η αμερικανική οικονομία δεν υπερθερμαίνεται

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η αμερικανική οικονομία δεν υπερθερμαίνεται

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Αναζωογόνηση της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ με την πάροδο του χρόνου

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών J. Yellen δήλωσε σήμερα 1/11 πως δεν θεωρεί ότι η αμερικανική οικονομία υπερθερμαίνεται και ότι ενώ ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σχετίζεται με τα προβλήματα από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Δεν θα έλεγα ότι η αμερικανική οικονομία αυτή τη στιγμή υπερθερμαίνεται, συνεχίζουμε να είμαστε 5 εκατ. θέσεις εργασίας κάτω από εκεί που ήμασταν πριν από την πανδημία και η συμμετοχή του εργατικού δυναμικού έχει μειωθεί και οι λόγοι σχετίζονται με την πανδημία», δήλωσε η Yellen σε συνέντευξη Τύπου στο Δουβλίνο.
Η Yellen προέβλεψε ότι οι περιορισμοί στην παροχή εργασίας και τα προβλήματα στον εφοδιασμό θα αμβλυνθούν καθώς η πανδημία τίθεται υπό έλεγχο, σημειώνοντας ότι η αύξηση στη ζήτηση για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ σημειώνεται σε μια περίοδο κατά την οποία είναι δύσκολο να προμηθευτεί κανείς κάποια από αυτά τα προϊόντα.
«Πιστεύω καθώς ξεπερνάμε την πανδημία ότι αυτές οι πιέσεις χαλαρώνουν και υπό αυτήν την έννοια, πιστεύω ότι ο πληθωρισμός είναι μεταβατικός, και δεν έχουμε μια οικονομία που από μακροπρόθεσμη άποψη υπερθερμαίνεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης