Τελευταία Νέα
Διεθνή

COP26: «Συγγνώμη» Βρετανίας για τον αποκλεισμό της ΑμεΑ Ισραηλινής υπουργού από τη Διάσκεψη

tags :
COP26: «Συγγνώμη» Βρετανίας για τον αποκλεισμό της ΑμεΑ Ισραηλινής υπουργού από τη Διάσκεψη
Αναγνωρίζει την παράλειψή της η «οικοδέσποινα» Βρετανία
Ανακοίνωση μέσω της οποίας απολογείται για την έλλειψη χώρου προσβασιμότητας για ΑμεΑ εξέδωσε η βρετανική κυβέρνηση, με αφορμή τον χθεσινό αποκλεισμό της Ισραηλινής υπουργού Ενέργειας, Karine Elharrar, από τη Διάσκεψη για το Κλίμα, στη Γλασκώβη.
Η υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ πάσχει από μυϊκή δυστροφία και μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.
Στη σημερινή ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης επισημαίνεται, ωστόσο, ότι το Ισραήλ δεν είχε ενημερώσει σχετικά με την ιδιαιτερότητα της Ισραηλινής υπουργού, ώστε να έχει προϋπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για την υποδοχή ΑμεΑ στη Σύνοδο για το Κλίμα.
Το θέμα είχε αρχικά γνωστοποιήσει χθες η ίδια η Karine Elharrar, μέσω ανάρτησής της στο Twitter. Επίσης, δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να φτάσει στους χώρους διεξαγωγής της συνόδου επειδή οι μόνες επιλογές για να τους προσεγγίσει από τον χώρο συγκέντρωσης ήταν να περπατήσει ή να επιβιβαστεί σε λεωφορείο που δεν ήταν κατάλληλο για αναπηρικό αμαξίδιο.
«Είναι λυπηρό το ότι τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία προωθούν την προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρίες, το 2021 δεν ανησυχούν για την προσβασιμότητα στις δικές τους εκδηλώσεις» επισήμανε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης