Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ξεκινούν οι αρχαιρεσίες για νέα ηγεσία στους Χριστιανοδημοκράτες

Γερμανία: Ξεκινούν οι αρχαιρεσίες για νέα ηγεσία στους Χριστιανοδημοκράτες
Η εκλογή νέας ηγεσίας θα επικυρωθεί με έκτακτο συνέδριο στις 21-22 Ιανουαρίου

Πρεμιέρα για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας.
Μετά τη δραματική ήττα στις παγγερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, το CDU θα εκλέξει σε εσωκομματικές εκλογές των 400.000 περίπου μελών τον νέο πρόεδρο του κόμματος.
Η εκλογή νέας ηγεσίας θα επικυρωθεί με έκτακτο συνέδριο στις 21-22 Ιανουαρίου.
Οι εσωκομματικές εκλογές είναι «ο καλύτερος δρόμος για ένα νέο ξεκίνημα του CDU» είπε ο αποχωρών πρόεδρος του κόμματος και ηττηθείς στις εκλογές Armin Laschet.
Επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Armin Laschet, είναι ο Friedrich Mertz, πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU, ο Norbert Radgen, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και ο Jens Spahn, υπηρεσιακός υπουργός Υγείας.
Εικάζεται ότι ο Friedrich Mertz θα επιδιώξει συνεργασία με τον Jens Spahn και κοινή κάθοδο στις εσωκομματικές εκλογές, μεταδίδει η ΕΡΤ.
Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σάββατο 6 Νοεμβρίου με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων που θα κλείσει στις 17 Νοεμβρίου.
Θα ακολουθήσει επί δύο εβδομάδες η παρουσίαση των υποψηφίων σε ψηφιακές συνελεύσεις και διασκέψεις.
Δεν θα οργανωθούν περιφερειακές διασκέψεις με φυσική παρουσία των μελών.
Από τις 4 μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το εσωκομματικό δημοψήφισμα είτε σε ψηφιακή μορφή είτε με επιστολική ψήφο των μελών του κόμματος.
Το αποτέλεσμα θα κοινοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου.
Εάν κανένας εκ των υποψηφίων δεν πάρει την απόλυτη πλειοψηφία, θα υπάρξει δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων μέχρι τις 14 Ιανουαρίου.
Επειδή το καταστατικό του κόμματος δεν προβλέπει την εκλογή ηγεσίας από τη βάση, το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών θα επικυρωθεί σε συνέδριο του CDU στις 21-22 Ιανουαρίου στο Αννόβερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης