Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nintendo: Περικόπτει το 20% της παραγωγής για τις κονσόλες switch λόγω έλλειψης ημιαγωγών

Nintendo: Περικόπτει το 20% της παραγωγής για τις κονσόλες switch λόγω έλλειψης ημιαγωγών
Η Nintendo θα φτιάξει κατά 20% λιγότερες κονσόλες switch λόγω έλλειψης ημιαγωγών

Η Nintendo θα φτιάξει κατά 20% λιγότερες κονσόλες παιχνιδιών Switch από ό,τι είχε προγραμματιστεί για το έτος έως τις 31 Μαρτίου, λόγω ελλείψεων ημιαγωγών και άλλα εξαρτήματα, όπως μετέδωσε η εφημερίδα Nikkei, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Η παραγωγή Switch για το έτος χρήσης θα είναι περίπου στις 24 εκατ. μονάδες, σημειώνει η εφημερίδα, χωρίς να αναφέρει τις πηγές της.
"Η προσφορά και η ζήτηση ημιαγωγών είναι περιορισμένη και επηρεάζει την παραγωγή του Switch. Αξιολογούμε τον αντίκτυπο", δήλωσε εκπρόσωπος της Nintendo όταν ρωτήθηκε σχετικά με το δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι η Nintendo κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα ένα αναβαθμισμένο Switch για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται επίσης αντιμέτωπες με προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού με την έλλειψη ημιαγωγών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αναγκάζοντάς τις να περιορίσουν την παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων οχημάτων.
Σημειώνεται ότι η Nintendo θα ανακοινώσει την Πέμπτη τα αποτελέσματά της για τους τρεις μήνες που λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης