Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αυτοκτονίες... μειώθηκαν εν μέσω πανδημίας παρά το αυξημένο ψυχικό στρες, λέει το αμερικανικό CDC

Οι αυτοκτονίες... μειώθηκαν εν μέσω πανδημίας παρά το αυξημένο ψυχικό στρες, λέει το αμερικανικό CDC
Οι αυτοκτονίες του 2020 ήταν μεν χαμηλότερες εκείνες των ετών 2017, 2018 και 2019, αλλά υψηλότερες όλων των προηγούμενων ετών, συνεπώς συνεχίζουν να κινούνται σε σχετικά υψηλά επίπεδα
Οι αυτοκτονίες μειώθηκαν το 2020 σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ.
Αυτό συνέβη παρ' όλο που η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν εξαιτίας της επέφεραν αύξηση του ψυχολογικού στρες σε αρκετούς ανθρώπους, κάτι που αναμενόταν να οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών, μάλλον, παρά σε μείωσή τους.
Η πανδημία ενέτεινε διάφορους παράγοντες κινδύνου για αυτοκτονία, όπως η μοναξιά, η χρήση ουσιών και οι οικονομικές δυσκολίες, παρ' όλα αυτά το 2020 υπήρξαν περίπου 46.000 θάνατοι από αυτοκτονία στις ΗΠΑ, μειωμένοι κατά 3% σε σχέση με τους σχεδόν 48.000 το 2019.
Οι αυτοκτονίες των ανδρών υποχώρησαν πέρυσι κατά 2%, ενώ των γυναικών κατά 8%.
Ο ψυχίατρος Brandon Nihter του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο εκτίμησε ότι «μία πιθανή εξήγηση γι' αυτές τις μειώσεις είναι πως αντανακλούν ένα φαινόμενο "συνένωσης δυνάμεων" που μπορεί να συμβεί σε εποχές εθνικών κρίσεων, όταν η κοινωνική συνοχή αυξάνεται και οι κοινότητες έρχονται πιο κοντά».
Τα νέα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας των CDC, σύμφωνα με το CNN και το πρακτορείο UPI, βασίζονται σε προκαταρκτικά δεδομένα με βάση το 99% όλων των θανάτων του 2020 και μπορεί τελικά να εμφανίσουν κάποια διαφοροποίηση, π.χ. επειδή μερικές φορές οι θάνατοι λόγω αυτοκτονίας δηλώνονται με καθυστέρηση.
Πάντως, πάρα την υποχώρησή τους, οι αυτοκτονίες παραμένουν η δέκατη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ.
Οι αυτοκτονίες του 2020 ήταν μεν χαμηλότερες εκείνες των ετών 2017, 2018 και 2019, αλλά υψηλότερες όλων των προηγούμενων ετών, συνεπώς συνεχίζουν να κινούνται σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης