Διεθνή

ΗΠΑ: Ανεργία 4,6% και 531 χιλ. νέες θέσεις εργασίας - Ισχυρό rebound στις προσλήψεις

ΗΠΑ: Ανεργία 4,6% και 531 χιλ. νέες θέσεις εργασίας - Ισχυρό rebound στις προσλήψεις
Η οικονομία πρόσθεσε 531.000 θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα, περισσότερες των εκτιμήσεων
Σχετικά Άρθρα
Θετικά είναι τα νέα για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς οι προσλήψεις σημείωσαν ισχυρή ανάκαμψη τον Οκτώβριο, με την ανεργία να υποχωρεί στο 4,6%.
Οι προσλήψεις ανέκαμψαν καθώς τα κρούσματα COVID-19 μειώθηκαν, ενώ το άνοιγμα των περισσότερων σχολείων και η λήξη των επιδομάτων ανεργίας ώθησαν πολλούς Αμερικανούς να επιστρέψουν στην εργασία τους.
Η οικονομία πρόσθεσε 531.000 θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε από 4,8% σε 4,6%, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg εκτιμούσαν ότι τον περασμένο μήνα προστέθηκαν 450.000 θέσεις εργασίας.
Τα θετικά στοιχεία για την απασχόληη έρχονται λίγες ημέρες μετά το «πράσινο φως» από τη Federal Reserve για την έναρξη του tapering.

Αναθεωρήθηκαν ανοδικά τα στοιχεία για Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Επίσης ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο ότι οι νέες θέσεις εργασίας για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο αναθεωρήθηκαν ανοδικά κατά 235.000, απεικονίζοντας μια πολύ πιο αισιόδοξη εικόνα της αγοράς εργασίας, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας τους τελευταίους δύο μήνες.
Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν ανακτήσει 18,2 εκατομμύρια, ή το 81%, από τα 22,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας την άνοιξη του 2020.
Απομένουν 4,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας για να επιστρέψουν οι ΗΠΑ στα προ κρίσης επίπεδα.
usa1_3.jpg

usa2_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης