Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Επικήρυξε τον αδελφό του βαρόνου ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» - 5 εκατ. αμοιβή για κάθε σωστή πληροφορία

Μεξικό: Επικήρυξε τον αδελφό του βαρόνου ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» - 5 εκατ. αμοιβή για κάθε σωστή πληροφορία
Ο Aureliano Guzman Loera, αδελφός του πρώην ηγέτη του καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» κατηγορείται μαζί με τους αδελφούς Ruperto Salgueiro-Nevares, Jose Salgueiro-Nevares και Eliberto Salgueiro-Nevares για διεθνή παράνομη διακίνηση ναρκωτικών

Το State Department ανακοίνωσε χθες Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ότι προσφέρει αμοιβή έως και πέντε εκατομμύρια δολάρια για κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψη του Aureliano Guzman Loera, αδελφού του διασημότερου μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών, του Joaquin «Ελ Τσάπο» Guzman.
Ο Aureliano Guzman Loera, αδελφός του πρώην ηγέτη του καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» κατηγορείται μαζί με τους αδελφούς Ruperto Salgueiro-Nevares, Jose Salgueiro-Nevares και Eliberto Salgueiro-Nevares για διεθνή παράνομη διακίνηση ναρκωτικών.
Η Πολιτεία Σιναλόα στο βορειοδυτικό Μεξικό αποτελεί εδώ και χρόνια κόμβο για λαθρεμπόριο μαριχουάνας και παπαρούνας οπίου στη χώρα.
Ένα από τα κατηγορητήρια του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετίζεται με τη παράνομη διακίνηση φαιντανύλης, που ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους από υπερβολική δόση στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.
Η αμοιβή φτάνει έως κατα τα πέντε εκατομμύρια δολάρια για καθέναν από τους τέσσερις κατηγορούμενους.
Ο 64χρονος «Ελ Τσάπο» καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2019 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης στις ΗΠΑ και εκτίει την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης