Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ουρές έξω από τα καταστήματα στην Αθήνα λόγω των νέων μέτρων για τον Covid μετά τα συνεχή ρεκόρ κρουσμάτων

Reuters: Ουρές έξω από τα καταστήματα στην Αθήνα λόγω των νέων μέτρων για τον Covid μετά τα συνεχή ρεκόρ κρουσμάτων
Οι μολύνσεις στην Ελλάδα σημειώνουν νέο ημερήσιο υψηλό σχεδόν κάθε μέρα τον Νοέμβριο, υπογραμμίζει το Reuters
Σχετικά Άρθρα

Μία άβολη κατάσταση για αρκετούς Έλληνες πολίτες περιγράφει το Reuters σε δημοσίευμα για την Ελλάδα, πρεμιέρα των νέων περιοριστικών μέτρων για όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ουρές σχηματίστηκαν έξω από καταστήματα στην Αθήνα το Σάββατο την πρώτη ημέρα των νέων περιορισμών για τον αυξανόμενο αριθμό λοιμώξεων, που απαιτούν από τους ανεμβολίαστους να έχουν αρνητικά τεστ για Covid
Οι μολύνσεις στην Ελλάδα σημειώνουν νέο ημερήσιο υψηλό σχεδόν κάθε μέρα τον Νοέμβριο, ωθώντας τις αρχές να ανακοινώσουν νέα μέτρα την Τρίτη (2/11), τα οποία περιορίζουν επίσης την πρόσβαση σε καφετέριες και εστιατόρια, κρατικές υπηρεσίες και τράπεζες σε όσους είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αρνητικό τεστ.

Μεγάλες ουρές

« Όσοι έχουν εμβολιαστεί πρέπει επίσης να προσκομίζουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους, με αποτέλεσμα να προκαλούνται μεγάλες ουρές έξω από καταστήματα στον πιο πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας, την Ερμού», αναφέρει το Reuters.
«Δεν μου αρέσει», είπε μία γυναίκα καθώς περίμενε στην ουρά έξω από ένα κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας.
«Δεν ζούμε σε φυλακή, είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι και δεν μου αρέσει καθόλου», πρόσθεσε.
Η Ελλάδα ανέφερε 6.909 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Παρασκευή (5/11), καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ μίας ημέρας 6.808 που καταγράφηκε την Πέμπτη.
Αυτό ανέβασε τις συνολικές μολύνσεις σε 774.265 από την έναρξη της πανδημίας το 2020 ενώ περίπου 16.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Υπέρ και κατά

Ωστόσο κάποιοι Έλληνες τάχθηκαν υπέρ των νέων κανόνων.
«Θα είναι αποτελεσματικά αρκεί να εφαρμοστούν σωστά και από όλους», είπε πελάτης σε καφετέρια.
«Νομίζω ότι άργησαν να έρθουν (σ.σ. τα μέτρα), θα έπρεπε να είχαν εφαρμόσει αυτά τα μέτρα πολύ νωρίτερα».
Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει επίσης να είναι αρνητικοί δύο φορές την εβδομάδα, υπενθυμίζει το Reuters.
Οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα καλούνται πλέον να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ μία φορά την εβδομάδα για να φτάσουν στον χώρο εργασίας τους.
Περίπου το 60,5% ενός πληθυσμού περίπου 11 εκατομμυρίων είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι η Ελλάδα θα στείλει σύντομα επιστολές και μηνύματα κειμένου στο πλαίσιο μιας νέας εκστρατείας για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης.

greece_4.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης