Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Αλώβητος ο πρωθυπουργός al – Kadhmini από «απόπειρα δολοφονίας» με drone στην οικία του – Έξι τραυματίες

Ιράκ: Αλώβητος ο πρωθυπουργός al – Kadhmini από «απόπειρα δολοφονίας» με drone στην οικία του – Έξι τραυματίες
Tην ευθύνη της επίθεσης δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής καμία οργάνωση

«Αλώβητος» από μια «αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας» που διαπράχθηκε τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή με ένα «drone παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες» που είχε στόχο την κατοικία του μέσα στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, βγήκε ο Ιρακινός πρωθυπουργός Mustafa al – Kadhmini.
Ωστόσο, μπορεί ο ίδιος να βγήκε αλώβητος από την επίθεση στην πρωτεύουσα Βαγδάτη, αλλά τουλάχιστον έξι μέλη της φρουράς του τραυματίστηκαν.
Πάντως, την ευθύνη της επίθεσης δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής καμία οργάνωση.
Μετά την επίθεση, μεγάλος αριθμός δυνάμεων ασφαλείας αναπτύχθηκαν εντός και γύρω από την Πράσινη Ζώνη, σύμφωνα με πηγή.
Σύμφωνα με το γραφείο του, αυτή η «αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας» εξαπολύθηκε με τη χρήση ενός «drone παγιδευμένο με εκρηκτικά [το οποίο] με απόπειρα να στοχεύσει» την κατοικία του.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, δύο πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μια «ρουκέτα» έπεσε στο σπίτι του πρωθυπουργού στην οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη, όπου στεγάζονται κυβερνητικά κτίρια και ξένες πρεσβείες, εκ των οποίων των ΗΠΑ. Δυτικοί διπλωμάτες μέσα στην Πράσινη Ζώνη, ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι οι επιθέσεις με ρουκέτες κατά της Πράσινης Ζώνης είναι επαναλαμβανόμενες Μάλιστα, στις 31 Οκτωβρίου τρεις ρουκέτες έπεσαν στη Μανσούρ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Η επίθεση με στόχο τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από τον Μάιο του 2020, έρχεται σε μια περίοδο που το Ιράκ βιώνει πολιτικές εντάσεις που συνδέονται με τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές της 10ης Οκτωβρίου.

«Είμαι καλά»

Με ανάρτηση του στο Twitter ο al Kadhmini ζήτησε ηρεμία και αυτοσυγκράτηση.
«Είμαι καλά, ευτυχώς, και ζητώ ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά όλων για το καλό του Ιράκ», έγραψε ο Mustafa al – Kadhmini στην ανάρτησή του, ενώ εμφανίστηκε και στην ιρακινή τηλεόραση, φορώντας ένα άσπρο πουκάμισο και δείχνοντας ήρεμος δήλωσε ότι «τέτοιες δειλές επιθέσεις με drone δεν θα φτιάξουν το μέλλον της χώρας μας».

Η Ουάσιγκτον

Η Ουάσινγκτον καταγγέλει μια «κατά τα φαινόμενα τρομοκρατική ενέργεια».
«Με ανακούφιση πληροφορούμαστε ότι ο πρωθυπουργός βγήκε αλώβητος. Αυτή η κατά τα φαινόμενα τρομοκρατική ενέργεια, την οποία καταδικάζουμε έντονα, είχε στόχο την καρδιά του ιρακινού κράτους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department, Ned Price , σε ανακοίνωσή του.
«Είμαστε σε στενή επαφή με τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας που είναι υπεύθυνες για την προάσπιση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του Ιράκ και προσφέραμε τη βοήθειά μας στη διερεύνηση αυτής της επίθεσης», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης