Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - μελέτη: Δραματική μείωση της αποτελεσματικότητας και των τριών εμβολίων για του Covid, μετά από έξι μήνες

ΗΠΑ - μελέτη: Δραματική μείωση της αποτελεσματικότητας και των τριών εμβολίων για του Covid, μετά από έξι μήνες
Με την παρέλευση έξι μηνών μειώνεται η αποτελεσματικότητα των τριών εμβολίων έναντι του Covid
Σχετικά Άρθρα

Μια μελέτη, που βασίστηκε σε δεδομένα 800.000 πολιτών στις ΗΠΑ, διαπιστώνει ότι, τα τρία κύρια εμβόλια έναντι του Covid παρουσιάζουν δραματική πτώση ως προς την αποτελεσματικότητά τους σε διάστημα έξι μηνών, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.
Μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου 2021, καθώς η παραλλαγή Delta έγινε γρήγορα το κυρίαρχο στέλεχος του ιού παγκοσμίως, η ικανότητα του εμβολίου δύο δόσεων της Moderna να αποτρέπει τις λοιμώξεις μειώθηκε από 89% στο 58%, της Pfizer από 87% στο 45% και η μία δόση της J&J  έφτασε από 86% σε μόλις 13%.
Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη (4/11) στο περιοδικό Science.

Αποτροπή θανάτων ηλικιωμένων

Τούτου λεχθέντος, η ικανότητα των εμβολίων να αποτρέπουν το θάνατο σε ηλικιωμένους Αμερικανούς παρέμεινε εν μέρει ισχυρή κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την μελέτη.
Μεταξύ των πολιτών 65 ετών και άνω που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο Moderna, εκείνοι που παρουσίασαν λοίμωξη είχαν 76% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από Covid σε σύγκριση με τους μη εμβολιασμένους της ίδιας ηλικίας.Οι ηλικιωμένοι που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech
και στη συνέχεια εμφάνισαν μια νέα λοίμωξη είχαν 70% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τους μη εμβολιασμένους συνομηλίκους τους.
Και όταν οι ηλικιωμένοι που έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο J&J και υπέστησαν λοίμωξη, είχαν 52% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τους συνομηλίκους τους που δεν εμβολιάστηκαν.Για τους πολίτες κάτω των 65 ετών, τα εμβόλια Pfizer και Moderna απέτρεψαν τον θάνατο σε ποσοστό 84% και 82% αντίστοιχα, ενώ οι λήπτες του μονοδοσικού J&J είχαν 73% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε σύγκριση με τους μη εμβολιασμένους συνομηλίκους τους.
Πάντως, όπως παραδέχθηκε και η επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Rochelle Walensky τα εμβόλια δεν εμποδίζουν τη μετάδοση του ιού.

Ενισχυτικά εμβόλια

Τα CDC συνέστησαν αναμνηστικές δόσεις για όλους όσοι έκαναν το εμβόλιο Johnson & Johnson τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα.
Οι ενισχυτικές δόσεις συνιστώνται επίσης έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση των εμβολίων Moderna ή Pfizer για όλους τους πολίτες 65 ετών και άνω. και άτομα με υποκείμενα νοσήματα, που τους καθιστούν ευάλωτους σε μία σοβαρή λοίμωξη από Covid.
Επίσης συνιστά τις αναμνηστικές δόσεις στους οίκους ευγηρίας, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τις φυλακές.
Επιπλέον, σε όλα τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα συνιστάται να λάβουν ενισχυτικό εμβόλιο εάν έχουν περάσει τουλάχιστον 28 ημέρες από την πλήρη δράση του εμβολίου τους.

Δικαστικό μπλόκο

Ομοσπονδιακό ακυρωτικό δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 την αναστολή ισχύος του μέτρου της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden βάσει του οποίου δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί είτε θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε θα πρέπει να ελέγχονται εβδομαδιαία μέσω διαγνωστικών τεστ για τον COVID, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters 6 Νοεμβρίου 2021.
Το Ακυρωτικό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών για την πέμπτη περιφέρεια του Τεξας επικαλέστηκε για την απόφασή του «σοβαρά νομοθετικά και συνταγματικά» ζητήματα στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Της απόφασης προηγήθηκε η σφοδρή αντίδραση των συντηρητικών Ρεπουμπλικανών κατα του εν λόγω μέτρου οι οποίοι δεσμεύτηκαν να το ανατρέψουν διά της δικαστικής οδού καθώς θα επιταθούν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της έλλειψης εργαζομένων.

«Νικήσαμε»

«Χθες, μήνυσα την κυβέρνηση Biden για την παράνομη εντολή του OSHA», έγραψε στο Twitter το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 ο Ρεπουμπλικανός Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton .
"Νικησαμε. Μόλις σήμερα το πρωί, επικαλούμενος «σοβαρά νομικά και συνταγματικά ζητήματα», το ακυρωτικό δικαστήριο της 5ης Περιφέρειας ανέστειλε την ισχύ του μέτρου.
Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει και δεν θα σταματήσω ποτέ να αντιστέκομαι στην αντισυνταγματική υπέρβαση της εντολής που έλαβα από αυτήν την κυβέρνηση!», σημείωσε.



la.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης