Διεθνή

Η Κίνα είναι και στρατιωτική υπερδύναμη – Διαθέτει το μεγαλύτερο ναυτικό στον κόσμο και την τρίτη ισχυρότερη αεροπορία

Η Κίνα είναι και στρατιωτική υπερδύναμη – Διαθέτει το μεγαλύτερο ναυτικό στον κόσμο και την τρίτη ισχυρότερη αεροπορία
Το ναυτικό της Κίνας, γνωστό ως Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN), διαθέτει 355 πλοία και υποβρύχια
Σχετικά Άρθρα

Το κινεζικό πολεμικό ναυτικό είναι η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη στη Γη, με συνολικά 355 πλοία, όπως αποκάλυψε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (3/11/2021).
Το ναυτικό της Κίνας, γνωστό ως Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN), διαθέτει 355 πλοία και υποβρύχια, με περίπου 145 σκάφη επιφανείας.
Το ναυτικό ετοιμάζει επίσης την ικανότητά του να πραγματοποιεί πλήγματα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας εναντίον χερσαίων στόχων και να ενισχύει τον ανθυποβρυχιακό του πόλεμο, αυξάνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες προβολής παγκόσμιας ισχύος της Κίνας, σημειώνεται στην αμερικανική έκθεση, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Jerusalem Post.
Και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί μόνο στο μέλλον, με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας να αναμένει ότι ο κινεζικός στόλος θα αυξηθεί στα 460 πλοία μέχρι το 2030.

Η 3η μεγαλύτερη αεροπορία

Εκτός από το μεγαλύτερο ναυτικό στον κόσμο, η Κίνα διαθέτει επίσης τον μεγαλύτερο μόνιμο στρατό στον κόσμο και την τρίτη μεγαλύτερη πολεμική αεροπορία.
Αυτό προστίθεται στις αξιοσημείωτες πυρηνικές δυνατότητες της χώρας
Η έκθεση είναι σημαντική καθώς έρχεται εν μέσω εντάσεων μεταξύ της Κίνας και της γειτονικής της Ταϊβάν, η οποία από καιρό διεκδικεί την ανεξαρτησία της, την οποία ωστόσο αρνείται η ηπειρωτική Κίνα.
china_air.JPG

Το αγκάθι της Ταϊβάν

Για περισσότερο από ένα χρόνο, η Κίνα έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες παραβιάσεις στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν, με αποκορύφωμα τη μεγαλύτερη «εισβολή» που έγινε ποτέ την 1η Οκτωβρίου 2021.
Αργότερα τον ίδιο μήνα, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έστειλαν πολεμικά πλοία στα στενά της Ταϊβάν, μια πράξη που καταδικάστηκε από την Κίνα.
Την Παρασκευή (5/11), η Κίνα ανακοίνωσε ότι όποιος πολίτης τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν θα αντιμετωπίσει ισόβια κάθειρξη.
Είναι η πρώτη φορά που η Κίνα ορίζει συγκεκριμένη τιμωρία για άτομα που θεωρούνται υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης