Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Γιατί οι γονείς αρνούνται μαζικά να εμβολιάσουν τα παιδιά τους - Ο ιός τείνει να γίνει ενδημικός και οι νεότεροι εμφανίζουν λιγότερο σοβαρή νόσηση

ΗΠΑ: Γιατί οι  γονείς αρνούνται μαζικά να εμβολιάσουν τα παιδιά τους - Ο ιός τείνει να γίνει ενδημικός και οι νεότεροι εμφανίζουν λιγότερο σοβαρή νόσηση

Οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ και τι ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις εμβολίων και διεθνών για τον εμβολιασμό των παιδίων

Σχετικά Άρθρα

Οι γονείς στις ΗΠΑ (αλλά και διεθνώς…) ανησυχούν ολοένα και σε μεγαλύτερο βαθμό μήπως αναγκαστούν να εμβολιάσουν τα μικρά παιδιά τους καθώς η κυβέρνηση σταδιακά διευρύνει την υποχρεωτικότητα του μέτρου
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Finincial Times την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 οι γονείς αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα: αν πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ηλικίας μεταξύ πέντε και 11 ετών.

Το δίλημμα

Όταν ο FDA, η αρμόδια αρχή για τα φάρμακα και τα CDC (παρα την αντίθεση συμβούλων) αποφάσισαν να εγκρίνουν το φάρμακο για παιδιά 5 έως 11 έως νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι περισσότεροι Αμερικανοί γονείς καλούνται να λάβουν μια απόφαση.
Είτε να εμβολιάσουν το παιδί τους και να υποταγούν παρά το γεγονός ότι για τα περισσότερα υγιή παιδιά έχουν ελάχιστη δεν διακαιολογείται ο εμβολιασμός τους για τη νόσο Covid-19
Είτε να εμπλακούν σε νομικές διαδικασίες καθώς η δημόσια εκπαίδευση και άλλες δημόσιες υπηρεσίες είναι εγγυημένες από τους αμερικανικούς νόμους και το Σύνταγμα (αν και το δικαστικό προηγούμενο έχει περιπλέξει τα πράγματα.) λόγω των ανησυχικών για τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο του εμβολιασμού - ιδιαίτερα τώρα που Ισραηλινοί επιστήμονες εντόπισαν τις πρωτεΐνες του ίού  SARS-CoV-2 που είναι υπεύθυνες για την καταστροφή διαφορετικού είδοςυ ανθρώπιων ιστών..
Στις περισσότερες περιπτώσεις - ειδικά με το εμβόλιο της Moderna - τα εμβόλια για ανηλίκους "αναδιαμορφώνονται" ώστε να περιλαμβάνουν χαμηλότερη δόση της δραστηρικής ουσίας.
 
Η κυκλοφορία των χαπιών

 Καθώς όμως η Pfizer κυκλοφορεί το «θαυματουργό» χάπι της για τη νόσο COVID, το δεύτερο αντιιικό χάπι COVID που εισήγαγε ένας φαρμακευτικός κολοσσός μετά το Molnupiravir της Merck, και τα δεδομένα δείχνουν ότι το χάπι της Pfizer μειώνει τις νοσηλείες σε ευάλωτους ασθενείς κατά 89% (σε σύγκριση με το Molnupiravir όπου η επίδοση ήταν 50%), το σχέδιο για τους εμβολιασμούς παιδιών μεταξύ 5 και ετών 11 συναντά αυξανόμενη αντίσταση από γονείς που διστάζουν σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου, πιστεύουν ότι δεν είναι απαραίτητο ή έχουν κάποιο άλλο λόγο να αρνούνται τον εμβολιασμό.

Και οι εμβολιασμένοι αντιτίθενται

Ακόμη και ορισμένοι γονείς που έχουν εμβολιαστεί οι ίδιοι είναι αντίθετοι με τον εμβολιασμό των παιδιών τους ηλικίας 5 έως 11 ετών, καθώς ανησυχούν για ανεπιθύμητες ενέργειες που θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη επίδραση σε νεότερους ασθενείς (γι' αυτό πολλές σκανδιναβικές κυβερνήσεις έχουν προχωρήσει σε περιορισμό των δόσεων Moderna και άλλων εμβόλια mRNA).
Σε αυτούς περιλαμβάνονται εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης όπως η Narika Davis,
Η Narika Davis, λογοθεραπεύτρια από το Τενεσί, έχει εμβολιαστεί κατά του Covid-19 μαζί με τον σύζυγό της, επειδή ως εργαζόμενοι στην «πρώτη γραμμή» κατά της πανδημίας που θα μπορούσαν να εκτεθούν στον ιό ήθελαν να προστατεύσουν τις οικογένειές τους.
Αλλά αποφάσισαν, προς το παρόν, να μην εμβολιαστούν τα παιδιά τους ως μέρος αυτού που η ίδια περιγράφει ως εθνικού «πειράματος».

Δεν υπάρχουν τα δεδομένα

«Αυτό είναι ένα νέο εμβόλιο που έχει κυκλοφορήσει και απλώς αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα ακόμα», είπε η Davis ,  που έχει έναν τετράχρονο γιο και μια επτάχρονη κόρη.
Το ίδιο και ο MDavis,πατέρας δύο παιδίών  ο οποίος μίλησε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τον Οκτώβριο.
«Είμαι υπέρ του εμβολίου, η γυναίκα μου είναι υπέρ του εμβολίου, είμαστε και οι δύο εμβολιασμένοι, αλλά δεν είμαι υπέρ του να αναγκάζουμε τα παιδιά μας και τα παιδιά του γείτονά μου να κάνουν ένα εμβόλιο μόνο και μόνο για να πάνε στο σχολείο ».
Ο Mike McDermott, πατέρας δύο παιδιών, είπε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 20 Οκτωβρίου.

Ενδημική πλέον η νόσος Covid

Οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που αδειοδότησε το εμβόλιο Pfizer-BioNTech για χρήση σε μικρότερα παιδιά, αν και λίγες άλλες χώρες, όπως η Κίνα και η Κούβα, έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν ανηλίκους κάτω των 12 ετών με εγχώρια εμβόλια
Ορισμένοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο εμβολιασμός παιδιών βοηθά να «σπάσει η αλυσίδα» της μετάδοσης του COVID.
Ωστόσο, άλλοι ισχυρίζονται ότι ο COVID είναι πλέον ενδημικός στον παγκόσμιο πληθυσμό και ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει τώρα να ανησυχεί για τις μεταλλάξεις του ιού - κάτι που ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα αλλάξει.

Η αλυσίδα της μετάδοσης

«Πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά για να σπάσει την αλυσίδα της μετάδοσης», είπε ο Eric Topol, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Scripps που εδρεύει στην Καλιφόρνια.
«Μπορούμε να δούμε από πρόσφατα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ ότι τα παιδιά πολλαπρασίασαν πραγματικά στην πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων  με τη μετάλλαξη Delta».
Ωστόσο, άλλες μελέτες διαπίστωσαν ότι οι γονείς που ανησυχούν για τον εμβολιασμό των παιδιών τους αυξήθηκαν σημαντικά μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου και ότι η επιβολή ενός ακόμη ευρύτερου υποχρεωτικού εμβολιασμού για την νόσο COVID που θα μπορούσε να κρατήσει τα παιδιά εκτός σχολείου για μεγάλες χρονικές περιόδους θα ήταν απίστευτα αμφιλεγόμενη και πολιτικά αντιδημοφιλής.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης