Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Πάνω από 28 εκατ. έτη στο προσδόκιμο ζωής στέρησε σε 31 χώρες η Covid 19 - Πόσα χάθηκαν στην Ελλάδα

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Πάνω από 28 εκατ. έτη στο προσδόκιμο ζωής στέρησε σε 31 χώρες η Covid 19 - Πόσα χάθηκαν στην Ελλάδα
Πάνω από 28 εκατομμύρια χρόνια ζωής χάθηκαν το 2020 σε 31 χώρες, με τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, τις ΗΠΑ και την Πολωνία να καταγράφουν το μεγαλύτερο κόστος
Οι επιπτώσεις της πανδημίας στη θνησιμότητα ήταν άνισες.
Το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε στα περισσότερα μέρη του κόσμου το 2020, μειώνοντας συνολικά 28,1 εκατομμύρια χρόνια σε 31 χώρες, σύμφωνα με το Bloomberg.
Αλλά οι κάτοικοι ορισμένων χωρών που κατάφεραν να διαχειριστούν την πανδημία της Covid 19 με επιτυχία - συμπεριλαμβανομένης της Νέας Ζηλανδίας και της Ταϊβάν - ζουν στην πραγματικότητα περισσότερο.
Το προσδόκιμο ζωής είναι μια ένδειξη του πόσο χρόνο θα ζήσουν κατά μέσο όρο οι άνθρωποι αφού ληφθεί υπόψη η ηλικία τους, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν σε κάθε ηλικιακή κατηγορία με την πάροδο του χρόνου.
Ένα άλλο μέτρο - τα υπερβολικά χαμένα χρόνια ζωής - ποσοτικοποιεί τον αντίκτυπο όταν συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές και δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στους θανάτους που συμβαίνουν σε μικρότερες ηλικίες.
Σύμφωνα με το Bloomberg, μια μελέτη σε 37 χώρες στο περιοδικό BMJ διαπίστωσε ότι η πανδημία ήταν ένα πεδίο θανατηφόρο στα περισσότερα μέρη.
Capture_129.JPG

Πάνω από 28 εκατομμύρια χρόνια ζωής χάθηκαν το 2020 σε 31 χώρες, με τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, τις ΗΠΑ και την Πολωνία να καταγράφουν το μεγαλύτερο κόστος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης Nazrul Islam, γιατρό-επιδημιολόγο και ιατρικό στατιστικολόγο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Τα χρόνια ζωής που χάθηκαν το 2020 ήταν περισσότερα από τα αναμενόμενα παντού εκτός από την Ταϊβάν, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, τη Δανία και τη Νότια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης