Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lancet: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο Sputnik Light

tags :
Lancet: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο Sputnik Light
«Το Sputnik Light θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τον πρωτογενή εμβολιασμό, αλλά και για επανεμβολιασμό, ή για εμβολιασμό μετά από προηγούμενη νόσηση με Covid-19», αναφέρει η επιστημονική μελέτη
Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης του επιστημονικού περιοδικού Lancet, που κατέδειξε ότι το ρωσικό μονοδοσικό εμβόλιο Sputnik Light προσφέρει επαρκή ανοσοαπόκριση και προστασία έναντι του κορωνοϊού, ενώ παρουσιάζει αξιόπιστα χαρακτηριστικά ασφαλείας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ανέλυσαν την εξουδετέρωση του ιού έναντι της αρχικής παραλλαγής και έδειξαν μια μικρή αλλά στατιστικά σημαντική μείωση της απόκρισης των αντισωμάτων για τα στελέχη Άλφα και Βήτα.
«Το Sputnik Light θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τον πρωτογενή εμβολιασμό, αλλά θα μπορούσε επίσης να καταστεί χρήσιμο ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για επανεμβολιασμό, ή για εμβολιασμό μετά από προηγούμενη νόσηση με Covid-19», προσθέτει η μελέτη.

Και εξαγώγιμο προϊόν

Το εν λόγω εμβόλιο αποτελεί την πρώτη δόση του εμβολίου δύο δόσεων Sputnik V, με τη Ρωσία να θέλει να το μετατρέψει σε εξαγώγιμο προϊόν της, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμού σε χώρες που δεν διαθέτουν ικανοποιητική επάρκεια εμβολίων.
Υπενθυμίζεται ότι το Sputnik Light εγκρίθηκε για κλινική χρήση στη Ρωσία στις 6 Μαΐου με βάση τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που δημοσιεύθηκαν στο Lancet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης