Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έσοδα 20 δισ. δολαρίων υπολογίζει ότι θα φτάσει φέτος η BioNTech

tags :
Έσοδα 20 δισ. δολαρίων υπολογίζει ότι θα φτάσει φέτος η BioNTech

Η Pfizer, από την πλευρά της, αναμένει 36 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις του εμβολίου το 2021, ενώ προβλέπει άλλα 29 δισ. δολάρια το 2022

Τις εκτιμήσεις των εσόδων της για το τρέχον έτος ανακοίνωσε η γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία BioNTech, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται να αγγίξουν τα 19,6 δισ. δολάρια, καθώς η ενισχυτική (τρίτη) δόση και η χρήση του εμβολίου της σε παιδιά αυξάνονται.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τον Αύγουστο οι εκτιμήσεις της εταιρείας προσέγγιζαν τα 15,9 δισ. ευρώ, με βάση τις παραγγελίες συν ένα ανεκτέλεστο παραγγελιών περίπου 2,2 δισ. δόσεων εκείνη την περίοδο.
Τα στοιχεία περιλαμβάνουν και σημαντικές πληρωμές από εταίρους και το ποσοστό των μικτών κερδών στις περιοχές των εταίρων της, εξηγεί η εταιρεία.

Pfizer

Υπενθυμίζεται πως η BioNTech είναι η εταιρεία που σε συνεργασία με τη Pfizer έχουν παραγάγει το εμβόλιο για την Covid-19, το οποίο έχει χορηγηθεί σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Η Pfizer, από την πλευρά της, την προηγούμενη εβδομάδα τόνισε πως πρόκειται να αποκομίσει 36 δισ. δολάρια το 2021 από τις πωλήσεις του εμβολίου, ενώ προβλέπει άλλα 29 δισ. δολάρια το 2022, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Νέες εκδόσεις εμβολίων φέρνουν οι μεταλλάξεις

Η BioNTech αποκάλυψε πως εργάζεται για την παραγωγή νέων εκδόσεων του εμβολίου που επικεντρώνονται στις μεταλλάξεις Δέλτα και Άλφα, με σκοπό να δημιουργήσει ένα «προηγούμενο» ανάπτυξης σε περίπτωση που στο μέλλον παραστεί η ανάγκη για αντιμετώπιση άγνωστων -ακόμη- μεταλλάξεων του ιού. Παρόμοια στρατηγική έχει και η σουηδοβρετανική AstraZeneca, η οποία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης