Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωβαρόμετρο: Παραμένουν αισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι για την οικονομική τους κατάσταση

Ευρωβαρόμετρο: Παραμένουν αισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι για την οικονομική τους κατάσταση
Το 57% των ερωτηθέντων εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τα μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου αποκαλύπτει ότι, παρά τη νέα έξαρση της πανδημίας Covid-19, οι Ευρωπαίοι πολίτες διατηρούν την αισιοδοξία τους για την οικονομία και την ποιότητα ζωής στις περιφέρειές τους.
Συγκεκριμένα, το 83% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι η ποιότητα ζωής στην περιφέρειά τους είναι καλή, το 71% δηλώνουν αισιόδοξοι όσον αφορά το μέλλον της περιφέρειάς τους (ποσοστό αυξημένο σε σχέση το 2018), ενώ το σημαντικότερο για αυτούς πρόβλημα της περιφέρειά τους είναι η οικονομική κατάσταση και η ανεργία (33%).
Ακολουθούν -με μικρή διαφορά- η υγεία (24%), το κόστος ζωής (23%) και το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή (22%).

Πανδημία και περιβάλλον

Το 57% των ερωτηθέντων εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ το 55% των ερωτηθέντων πιστεύει πως το Next Generation EU θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ε.Ε.
Μια σχετική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (47%) πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπάρχουν για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ε.Ε.
Τέλος, το 61% των ερωτηθέντων τείνουν να εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση (σταθερό ποσοστό σε σύγκριση με το 2018).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης