Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρές καταγγελίες από τον Πρίγκιπα Harry: Είχα προειδοποιήσει τον CEO του Twitter για το Καπιτώλιο

Σοβαρές καταγγελίες από τον Πρίγκιπα Harry: Είχα προειδοποιήσει τον CEO του Twitter για το Καπιτώλιο
«Τον προειδοποίησα ότι η πλατφόρμα του άφηνε χώρο στην ενορχήστρωση ενός πραξικοπήματος», είπε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Harry

Ο πρίγκιπας Harry αποκάλυψε ότι είχε προειδοποιήσει τον CEO του Twitter, Dorsey, ότι στις ΗΠΑ θα ξεσπούσε πολιτική αναταραχή- μόλις μια μέρα πριν την επίθεση στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον, από φανατικούς οπαδούς του Trump.
«Τον προειδοποίησα ότι η πλατφόρμα του άφηνε χώρο στην ενορχήστρωση ενός πραξικοπήματος», είπε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Harry, μιλώντας στο τεχνολογικό φόρουμ RE:WIRED στις ΗΠΑ.
«Του είχα στείλει ένα e-mail, την προηγούμενη της 6ης Ιανουαρίου. Μετά συνέβη ό,τι συνέβη. Δεν έχω νέα από τον Dorsey έκτοτε».
Ο Harry μίλησε στα πλαίσια ενός συνεδρίου για την συμβολή των social media στη διασπορά του μίσους και της παραπληροφόρησης.
Ο Dorsey δεν έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο.

Megxit και διαδικτυακό μίσος

Πριν από δύο εβδομάδες, μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων είχε ισχυριστεί ότι το 70% του διαδικτυακού μίσους κατά του Harry και της Meghan παράγεται μόλις από 55 λογαριασμούς στο Twitter.
Στο Twitter, αλλά και στα ΜΜΜ είναι δημοφιλής ο όρος «Megxit» (συνδυασμός του «Meghan» και «exit»= έξοδος), με τον οποίο πολύς κόσμος περιγράφει την απομάκρυνση των Harry και Meghan από την Μεγάλη Βρετανία και τα πριγκιπικά καθήκοντα.
Πρόσφατα, ο Harry υποστήριξε ότι ο όρος δημιουργήθηκε από διαδικτυακά «τρολ» και τον χαρακτήρισε ιδιαίτερα «μισογυνικό», καθώς φαίνεται να ρίχνει το φταίξιμο για την «μεγάλη έξοδο» του ζεύγους αποκλειστικά στην Meghan.
Στο τεχνολογικό φόρουμ, ο Harry αποκάλεσε την παραπληροφόρηση που διασπείρεται από τα social media «μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση».
Αναφερόμενος στον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana, που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, κυνηγημένη από τους παπαράτσι, ο Harry είπε:
«Έμαθα από πολύ μικρή ηλικία ότι η αλήθεια και η δημοσιότητα δεν πάνε χέρι- χέρι. Ξέρω πολύ καλά αυτή την ιστορία. Έχασα την μητέρα μου εξαιτίας αυτής της τρέλας και σαφέστατα δεν επιθυμώ να χάσω την σύζυγό μου από αυτό».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης