Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Με αμφιλεγόμενα στοιχεία για θανάτους και νοσηλείες τα CDC υπερασπίζονται τα εμβόλια κατά της Covid-19

HΠΑ: Με αμφιλεγόμενα στοιχεία για θανάτους και νοσηλείες τα CDC υπερασπίζονται τα εμβόλια κατά της Covid-19
Οι ερευνητές των CDC θεωρούν ότι οι όσοι λαμβάνουν εμβόλιο κατά της COVID μπορεί να είναι πιο υγιείς από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν πιο υγιεινό τρόπο ζωής
Σχετικά Άρθρα

Με αμφιλεγόμενα στοιχεία για θανάτους και νοσηλείες τα CDC υπερασπίζονται τα εμβόλια κατά της Covid-19.
Eιδικότερα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο κατά της COVID μειώνει απίστευτα τον κίνδυνο θανάτου γενικότερα, συμπεριλαμβανομένων… των ατυχημάτων.
Όπως αναφέρθηκε από το CNN Health, «Η ερευνητική ομάδα προσπαθούσε να αποδείξει ότι τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλή και ότι τα ευρήματά της το αποδεικνύουν ξεκάθαρα».
«Οι εμβολιασθέντες με Pfizer-BioNTech, Moderna ή Johnson & Johnson παρουσίασαν χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από αίτια εκτός του COVID-19 σε σχέση με τις μη εμβολιασμένες ομάδες σύγκρισης» έγραψαν οι ερευνητές στην εβδομαδιαία αναφορά4 των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.
Η ομάδα μελέτησε 6,4 εκατομμύρια ανθρώπους που είχαν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 και τους συνέκρινε με 4,6 εκατομμύρια ανθρώπους που είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.
Τα ευρήματα; «Οι πλήρως εμβολιασμένοι με Pfizer είχαν 34% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από άλλα αίτια πλην κορωνοϊού σε σύγκριση με μη εμβολιασμένους.
Οι πλήρως εμβολιασμένοι με Moderna είχαν 31% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από μη εμβολιασμένους και εκείνοι που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson είχαν 54% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν…».
Δύο βασικά συμπεράσματα είναι:
1) Οι ερευνητές παραδέχονται ότι σκόπευαν να δείξουν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά
2) Όσοι εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson παρουσίασαν στην πραγματικότητα μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας από τους μη εμβολιασμένους.

Για πάσα νόσο…

Με άλλα λόγια, οι ερευνητές θεωρούν ότι οι όσοι λαμβάνουν εμβόλιο κατά της COVID μπορεί να είναι πιο υγιείς από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Αν μη τι άλλο, πρόκειται περί προπαγάνδας.
Μέχρι τα μέσα Απριλίου, εκτιμάται ότι το 31% των Αμερικανών είχε λάβει μία ή περισσότερες δόσεις εμβολίου.
Από τις 15 Ιουνίου, το 48,7% ήταν πλήρως εμβολιασμένο.
Έτσι τα CDC στήριξαν τον μύθο της «πανδημίας των μη εμβολιασμένων», ισχυριζόμενο ότι το 99% των θανάτων και το 95% των νοσηλειών δεν είχαν εμβολιαστεί.
Εδώ, βλέπουμε και πάλι να χρησιμοποιούν ένα χρονικό διάστημα επτά μηνών, όταν τα ποσοστά εμβολιασμού ήταν χαμηλά.
Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι η επιλεγμένη ημερομηνία λήξης κρύβει μια ταχεία αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με τα εμβόλια που επισημαίνονται στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων των ΗΠΑ (VAERS).
Σημειώνεται πως οι αναφορές θανάτων μετά από εμβόλιο COVID κορυφώθηκαν ακριβώς στις αρχές Απριλίου 2021 και στη συνέχεια μειώθηκαν ξανά κατά τη διάρκεια του μήνα Απριλίου.
Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η μελέτη σημειώνει ότι το ημερήσιο ποσοστό εμβολιασμών έχει μειωθεί κατά 78% από τις 13 Απριλίου 2021.
Την ίδια στιγμή, ενώ το ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών έχει πέσει κατακόρυφα από τον Απρίλιο, οι αναφερόμενοι θάνατοι παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.
Θα μπορούσε αυτό να είναι ένας υπαινιγμός ότι άνθρωποι πεθαίνουν από πυροβολισμούς;…
Από την 1η Ιανουαρίου 2021, μόνο το 0,5% του πληθυσμού των ΗΠΑ είχε λάβει εμβόλιο για τον COVID, επομένως η σύγκριση των ποσοστών θνησιμότητας των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021 μπορεί να μην είναι τόσο γόνιμη.
Γιατί να μην συμπεριληφθούν ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος στην ανάλυση;
Μεταξύ 3 Σεπτεμβρίου 2021 και 22 Οκτωβρίου 2021, ο συνολικός αναφερόμενος αριθμός θανάτων αυξήθηκε από 7.6629,10 σε 17.619,11
Με άλλα λόγια, υπερδιπλασιάστηκε σε περίπου επτά εβδομάδες - ένα χρονικό πλαίσιο που δεν συμπεριλήφθηκε στην ανάλυση του CDC.
Επιπλέον, ενώ η μελέτη ήταν μεγάλη και κοινωνικοδημογραφικά ποικιλόμορφη, οι συγγραφείς παραδέχονται ότι «τα ευρήματα μπορεί να μην είναι εφαρμόσιμα στον γενικό πληθυσμό».

Ευθύνονται τα εμβόλια κατά της Covid για θανάτους;

Πριν ξεκινήσουν τα εμβόλια τα κράτη του δείγματος που εξετάζονται (1,88 δισεκατομμύρια άτομα), ανέφεραν συνολικά 103,2 θανάτους που σχετίζονται με τον COVID ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Πέντε χώρες είχαν περισσότερους από 200 θανάτους από COVID ανά εκατομμύριο ενώ επτά είχαν λιγότερους από 10 θανάτους ανά εκατομμύριο.
Από την 1η Αυγούστου 2021, το 25,35% των κατοίκων σε αυτά τα 23 έθνη είχαν λάβει εμβόλιο για τον COVID και το 10,36% θεωρήθηκε πλήρως εμβολιασμένο.
Συνολικά, είχαν χορηγηθεί 673 εκατομμύρια δόσεις.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, το ποσοστό θνησιμότητας ανά εκατομμύριο δόσεις εμβολίου είναι 411, εντός του παραθύρου εύρους 200 έως 500 θανάτων.
Σύμφωνα με την ερευνήτρια Jessica Rose, η οποία είναι κάτοχος πτυχίων στα εφαρμοσμένα μαθηματικά, την ανοσολογία, την υπολογιστική βιολογία, τη μοριακή βιολογία και τη βιοχημεία:
α) Μεταξύ 2011 και 2020, ο αριθμός των αναφορών VAERS κυμάνθηκε μεταξύ 25.408 και 49.412 για όλα τα εμβόλια.
Το 2021, με την κυκλοφορία των εμβολίων για τον κορωνοϊό, ο αριθμός των αναφορών VAERS αυξήθηκε στις 521.667, έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2021, μόνο για τα εμβόλια κατά της COVID.
β) Μεταξύ 2011 και 2020, ο συνολικός αριθμός θανάτων που αναφέρθηκαν στο VAERS κυμαινόταν μεταξύ 120 και 183.
Το 2021, από τις 3 Σεπτεμβρίου, ο αναφερόμενος αριθμός θανάτων είχε φτάσει τους 7.662.
Στις 22 Οκτωβρίου 2021, ο αριθμός των νεκρών ήταν 17.619,21
γ) Καρδιαγγειακά, νευρολογικά και ανοσολογικά ανεπιθύμητα συμβάντα έχουν αναφερθεί όλα σε ποσοστά που δεν έχουν ποτέ παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν.
δ)Ο αριθμός των θανάτων μετά από εμβολιασμό έφτασε στις 27 Αυγούστου 2021 στις 205.809 (Παράλυση Bell 81.747, λοίμωξη από έρπητα ζωστήρα 149.017, παραισθησία 305,660, κρούσματα COVID 365.955, μυαλγία 528.457, απειλητικά για τη ζωή γεγονότα 230.113, μόνιμες αναπηρίες 212.691, γενετικές ανωμαλίες 7.998.).
Σημειώνεται πως τα CDC υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια είναι πιο αποτελεσματικά από τη φυσική ανοσία, κάτι το οποίο προφανώς δεν ισχύει, όπως άλλωστε έχουν παραδεχθεί και οι φαρμακευτικές εταιρείες.
Πάντως, τα CDC έκαναν πάλι τα συνήθη δημιουργικά «λογιστικά» τους…
Η χειραγώγηση δεδομένων είναι προφανώς μια ειδικότητα των CDC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης