Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid – 19: Η Λετονία θέτει σε αναστολή τους ανεμβολίαστους βουλευτές

Covid – 19: Η Λετονία θέτει σε αναστολή τους ανεμβολίαστους βουλευτές
Ο νόμος απαιτεί από τους βουλευτές της Λετονίας και τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης να εμβολιάζονται κατά του Covid
Σχετικά Άρθρα

Η Λετονία απαγορεύει στους μη εμβολιασμένους βουλευτές να παρευρίσκονται σε αυτοπροσώπως και εξ αποστάσεως συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου από τη Δευτέρα (15/11), όταν και εκπνέει το μηνιαίο lockdown.
Επίσης θα ανασταλεί και η μισθοδοσία τους, εάν δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εργασίες του Κοινοβουλίου.
Ο νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε με ψήφους 62-7, δύο αποχές και 29 μη παραβρισκόμενους βουλευτές, απαιτεί από τα μέλη του κοινοβουλίου και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να εμβολιάζονται κατά του Covid.
Η Baltic News Service ανέφερε ότι ένας βουλευτής μπορεί να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις αφού παρουσιάσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου ένα πιστοποιητικό που να επιβεβαιώνει ότι έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή έχει αναρρώσει από τον Covid ή μια γνωμάτευση πανεπιστημιακού νοσοκομείου που συνιστά αναβολή του εμβολιασμού για ορισμένο χρονικό διάστημα, μαζί με αρνητικό τεστ.

Σε ισχύ από τη Δευτέρα 15/11 ο νόμος

Ο νόμος τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την 1η Ιουλίου, ανέφερε το BNS.
Η λετονική τηλεόραση ανέφερε ότι 91 από τα 100 μέλη της Βουλής έχουν πιστοποιητικό, όπως και 696 από τα 758 μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τον Οκτώβριο η Λετονία εισήγαγε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. έως τις 5 π.μ. λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης του κορωνοϊού στη χώρα της Βαλτικής των 1,9 εκατομμυρίων κατοίκων.
Τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά και δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων ψυχαγωγικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Αυτοί οι περιορισμοί λήγουν στις 15 Νοεμβρίου,
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Βουλή της Λετονίας ζήτησε νομοθετικά από τους εργοδότες να απολύουν υπαλλήλους που πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού αλλά αρνούνται να το κάνουν, όπως αναφέρει το Associated Press.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης