Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bρετανία: Οι Συντηρητικοί έχασαν την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις – Πλήγμα από την εικόνα διαφθοράς του κόμματος

Bρετανία:  Οι Συντηρητικοί έχασαν την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις – Πλήγμα από την εικόνα διαφθοράς του κόμματος

Η δημοσκόπηση της Daily Mail βρήκε πως το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε πως η εικόνα των Συντηρητικών είναι αυτής ενός διεφθαρμένου και με κακή φήμη κόμματος

Σχετικά Άρθρα

Το προβάδισμα τους στις δημοσκοπήσεις έχασαν για πρώτη φορά εδώ και χρόνια οι Tories (Συντηρητικοί) του Boris Johnson και μάλιστα, όχι σε μία, αλλά σε δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις.
Αιτία η οσμή των σκανδάλων διαφθοράς που αμαυρώνουν το κυβερνών κόμμα της Βρετανίας και το Westminster, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σαββατο 13 Νοεμβρίου 2021.

Διαφθορά

Στη πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μέσα στην εβδομάδα για λογαριασμό των Times, οι Εργατικοί φτάνουν στα ίδια επίπεδα με του Tories , ενώ σε έτερη δημοσκόπηση για λογαριασμό της Daily Mail η αξιωματική αντιπολίτευση περνά μπροστά με 6 μονάδες.
Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα η δημοσκόπηση της Daily Mail βρήκε πως το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε πως η εικόνα των Συντηρητικών είναι αυτής ενός διεφθαρμένου και με κακή φήμη κόμματος, αλλά και πως τα δύο τρίτα των συντηρητικών ψηφοφόρων απαιτεί ένα δημόσιο «συγγνώμη» από το κόμμα του.

To σκάνδαλο

Η αλλαγή κλίματος ήρθε σε συνέχεια ενός ακόμη σκανδάλου διαφθοράς που έπληξε το συντηρητικό κόμμα.
Αυτή τη φορά επρόκειτο για τον βουλευτή και πρώην υπουργό Owen Paterson, o οποίος κατηγορήθηκε ότι παραβίασε τους κοινοβουλευτικούς κανόνες περί lobbying ασκώντας επιρροή σε υπουργούς και αξιωματούχους για λογαριασμό ιδιωτικών εταιρειών από τις οποίες πληρωνόταν με παχυλές αμοιβές ως… σύμβουλος.
Τα πράγματα δε, έγιναν χειρότερα όταν έγινε σαφές ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να τον καλύψει ώστε να… κουκουλώσει την υπόθεση.

Στο στόχαστρο

Κυρίως το τελευταίο και η μεθοδευμένη προσπάθεια αλλαγής των κοινοβουλευτικών κανόνων έβαλαν δικαιολογημένα στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης και των media το πρωθυπουργικό γραφείο.
Έκτοτε δε, έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για την σκλήρυνση του πλαισίου διέπει θέματα σύγκρουσης συμφερόντων από τους βουλευτές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης