Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης (Κύπρος): Τα πρακτικά του Κραν Μοντανά αποδεικνύουν την ευθύνη της Τουρκίας στην αποτυχία της συνόδου

Αναστασιάδης (Κύπρος): Τα πρακτικά του Κραν Μοντανά αποδεικνύουν την ευθύνη της Τουρκίας στην αποτυχία της συνόδου
Οι θέσεις του γενικού γραμματέα (ΟΗΕ) ήταν σαφέστατες: Κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος και αντικατάσταση του με κάτι το οποίο θα ήταν αποδεκτό και από τις δύο πλευρές, τόνισε ο κ. Αναστασιάδης σε δηλώσεις του
Σχετικά Άρθρα

Η πραγματικότητα ελέχθη κατ' επανάληψη, αλλά οργανωμένα κάποιοι φρόντισαν να επιρρίψουν την ευθύνη στην ελληνοκυπριακή πλευρά και όχι στην Τουρκία και τις αδιάλλακτες θέσεις της, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στα όσα έλαβαν χώρα στο Κραν Μοντανά.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την τέλεση του μνημοσύνου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι "ήταν ημέρα μνήμης για έναν ηγέτη που άφησε τη σφραγίδα του, που η Ιστορία θα αναφέρεται και αναφέρεται στους αγώνες για τα επιτεύγματα, για το πείσμα, το ήθος, την πίστη του στη δημοκρατία και την ελευθερία".

Τα πρακτικά του Κραν Μοντανά

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο των πρακτικών από συναντήσεις στο Κραν Μοντανά που δημοσιεύονται σε καθημερινή εφημερίδα, ο Πρόεδρος είπε ότι "θα μιλήσω στο τέλος, διότι αντιλαμβάνομαι ακολουθούν και άλλα πρακτικά για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, τα πραγματικά γεγονότα και όχι οι μύθοι και τα αφηγήματα που διέδιδε συγκεκριμένος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών σε όσους καλοθελητές ήθελαν να τον παρακολουθούν και να τον ακούν.
Η πραγματικότητα ελέχθη κατ' επανάληψη από εμένα, αλλά, δυστυχώς, οργανωμένα κάποιοι φρόντισαν να επιρρίψουν ή να αφήνουν να νοηθεί ότι την ευθύνη έφερε η ελληνοκυπριακή πλευρά και όχι οι πραγματικοί έχοντες την ευθύνη, που δεν ήταν άλλοι από την Τουρκία και τις αδιάλλακτες θέσεις που εξέφραζε".
Ερωτηθείς αν κάποιοι στοχευμένα θέλουν να απαλλάξουν την Τουρκία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι "οι θέσεις του γενικού γραμματέα ήταν σαφέστατες: Κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος και αντικατάσταση του με κάτι το οποίο θα ήταν αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχει σαφέστερη αναφορά από εκείνη της 4ης Ιουνίου, αλλά και των όσων αναφέρονται στο άτυπο έγγραφο.

Εκείνοι που επέμεναν στις εγγυήσεις, εκείνοι που επέμεναν στην παρουσία στρατευμάτων και στη δημιουργία μάλιστα και στρατιωτικής Βάσης στην Κύπρο, εκείνοι απαλλάσσονται, διότι ο γενικός γραμματέας, από αβροφροσύνη ή για να κρατήσει με διπλωματικό τρόπο ανοικτή την πόρτα του διαλόγου, θεώρησε ότι ήταν εποικοδομητική η στάση των εγγυητριών δυνάμεων;
Και μια απλή ανάγνωση των θέσεων των δύο δυνάμεων, των δύο εκ των τριών: Η Τουρκία επέμενε στη συνέχιση των εγγυήσεων, η Ελλάδα ήθελε κατάργηση των εγγυήσεων, θέλαμε αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, επέμεναν στη μόνιμη παρουσία.
Αυτή ήταν η εποικοδομητική στάση των εγγυητριών δυνάμεων.

Όλα σχεδόν τα θέματα εσωτερικής πτυχής του τραπεζιού 2 όπως λεγόταν, είχαν σχεδόν συμφωνηθεί.

Τι λέει ο γενικός γραμματέας σε άλλη παράγραφο της έκθεσης: Ότι όλα σχεδόν τα θέματα εσωτερικής πτυχής του τραπεζιού 2 όπως λεγόταν, είχαν σχεδόν συμφωνηθεί.
Κατά τα άλλα, κάποιοι επιμένουν να συνεχίζουν την προπαγάνδα που δεν ωφελεί.
Βλάπτει.
Δεν θέλω πέραν τούτου να σχολιάσω, ούτε ομάδα δημοσιογράφων, δυστυχώς, που εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθούν με κάθε τρόπο, όχι απλά να διαστρέψουν την αλήθεια και τα ιστορικά γεγονότα, αλλά και να υποσκάψουν ακόμα και το κύρος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Ιστορία θα τους κρίνει και θα με κρίνει" ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης