Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πράσινο φως από το Ισραήλ για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά 5 έως 11 ετών – Νέες παραγγελίες στην εταιρεία

Πράσινο φως από το Ισραήλ για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά 5 έως 11 ετών – Νέες παραγγελίες στην εταιρεία
Το Ισραήλ παρήγγειλε εμβόλια από την Pfizer πριν από μερικές εβδομάδες και αναμένεται να φτάσουν στη χώρα τις επόμενες μέρες
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ άναψε το πράσινο φως για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer έναντι του Covid για τα παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Nachman Ash το βράδυ της Κυριακής (14/11/2021).
Η απόφαση έρχεται αφού η συντριπτική πλειοψηφία (73 από τους 75) των ειδικών του υπουργείου Υγείας τάχθηκε υπέρ της χορήγησής τους στα παιδιά, όπως γράφει η Jerusalem Post.
Τα δεδομένα αποτελεσματικότητας που παρουσίασε η Pfizer δείχνουν 91% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη ασθενειών σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, σημείωσε ο Ash, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι ειδικοί πίστευαν ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό των παιδιών υπερτερούν των κινδύνων.
Πρόσθεσε ότι η ημερομηνία που θα αρχίσουν να χορηγούνται τα εμβόλια θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.
Το Ισραήλ παρήγγειλε εμβόλια από την Pfizer πριν από μερικές εβδομάδες και αναμένεται να φτάσουν στη χώρα τις επόμενες μέρες.
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε ήδη το εμβόλιο και έχει αρχίσει να χορηγείται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Περίπου ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν ήδη λάβει την πρώτη τους δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης