Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ανοιχτό να μειωθεί η διάρκεια ισχύος του «πράσινου πάσου»

Ιταλία: Ανοιχτό να μειωθεί η διάρκεια ισχύος του «πράσινου πάσου»
Στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, μόνον το 40% των κατοίκων άνω των ογδόντα ετών έχει κάνει την «αναμνηστική δόση»

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει μείωση της διάρκειας ισχύος του πράσινου πάσου στους 9 μήνες.
Στόχος μία ακόμη ώθηση στην εκστρατεία εμβολιασμού.
Η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπο να δώσει νέα ώθηση στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.
Στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, μόνον το 40% των κατοίκων άνω των ογδόντα ετών έχει κάνει την «αναμνηστική δόση».
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η κυβέρνηση Draghi ετοιμάζεται να ανακοινώσει ότι η διάρκεια του λεγόμενου "πράσινου πάσου εμβολιασμένου" πολύ σύντομα θα μειωθεί από τον ένα χρόνο στους εννέα μήνες.
Για να μπορεί κανείς να συνεχίσει να μπαίνει σε μαγαζιά ή να πηγαίνει στην δουλειά του δηλαδή, θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστεί και πάλι.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο και η νέα αυτή δόση θα γίνει υποχρεωτική για τους γιατρούς, τους υγειονομικούς και όσους εργάζονται σε οίκους ευγηρίας.
Συνεχίζεται επιπλέον η "δυναμική προσέγγιση των πολιτών", ώστε να πεισθούν να προσέλθουν στα κέντρα εμβολιασμού: Οι οικογενειακοί γιατροί άρχισαν να τηλεφωνούν και στο σπίτι για να εξηγήσουν στους Ιταλούς ότι πρέπει να ανανεώσουν την ασπίδα προστασίας τους κατά του ιού.

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων σε Τεργέστη και Σικελία

Στο μεταξύ, στην ευρύτερη περιοχή της Τεργέστης, αλλά και στην Σικελία τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται ανησυχητικά. Είναι και οι περιοχές της Ιταλίας, στις οποίες η εκστρατεία εμβολιασμού συνάντησε τις μεγαλύτερες αντιστάσεις.
Μέχρι τώρα η κυβέρνηση του Mario Draghi επέμενε ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί κανένα τοπικό λοκντάουν για ανεμβολίαστους.
Μετά, όμως, από τις εκκλήσεις πολλών υπεύθυνων των περιφερειών της χώρας, "να μην τιμωρηθούν όσοι έσπευσαν -υπεύθυνα- να εμβολιαστούν, οι αναλυτές γράφουν ότι ο ιταλός πρωθυπουργός δεν αποκλείει πλέον την επιβολή στοχευμένων απαγορεύσεων και περιορισμών.
Ο ιταλός υφυπουργός Υγείας Pierpaolo Sileri έχει υποσχεθεί ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πιο χαλαρά και ελεύθερα για τους πολίτες.
Και η δημόσια τηλεόραση της Rai όμως εξήγησε σήμερα ότι «είναι όλο και πιθανότερο οι γιορτές αυτές να προσφέρουν μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και διαπροσωπικών επαφών μόνον στους εμβολιασμένους πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης