Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόντρα στο ρεύμα η Ιαπωνία: Πακέτο στήριξης - ρεκόρ, ύψους 490 δισ. δολ. για την πανδημία

Κόντρα στο ρεύμα η Ιαπωνία: Πακέτο στήριξης - ρεκόρ, ύψους 490 δισ. δολ. για την πανδημία
Πακέτο στήριξης - μαμούθ για την ιαπωνική οικονομία
Σχετικά Άρθρα
Πακέτο στήριξης - ρεκόρ, ύψους 490 δισ. δολ. για να μετριάσει το οικονομικό πλήγμα από την πανδημία, ανακοίνωσε η Ιαπωνία, κόντρα στην παγκόσμια τάση για απόσυρση των μέτρων τόνωσης.
Οι δαπάνες έχουν εκτιναχθεί λόγω μιας σειράς πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικρίνονται ότι δεν σχετίζονται με την πανδημία, όπως επιδόματα σε νοικοκυριά με νέους ηλικίας 18 ετών και κάτω, και πιθανότατα θα οδηγήσουν σε πρόσθετη έκδοση ομολόγων φέτος, σύμφωνα με το Reuters.
Οι τεράστιες δαπάνες θα υπογραμμίσουν την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Fumio Kishida - κάποτε θεωρούνταν συντηρητικός δημοσιονομικός- να επικεντρωθεί στον αναδιοργάνωση της οικονομίας και στην αναδιανομή του πλούτου στα νοικοκυριά.
«Αν και ο Kishida ήταν γνωστός στο παρελθόν ως hawkish, φαίνεται έτοιμος να συνεχίσει το παράδειγμα της Abenomics για αρκετά ακόμη χρόνια», σχολιάζει ο James Brady, αναλυτής της Teneo.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο

Το πακέτο, που οριστικοποιήθηκε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή, περιλαμβάνει δαπάνες 55,7 τρισεκατομμυρίων γιεν (490 δισεκατομμύρια δολάρια) για επιδόματα σε νοικοκυριά, επιδοτήσεις σε εταιρείες που έχουν πληγεί από την COVID-19 και αποθεματικά που προορίζονται για δαπάνες έκτακτης ανάγκης πανδημίας.
Το μέγεθος των δαπανών ήταν πολύ μεγαλύτερο από τα 30-40 τρισεκατομμύρια γιεν που εκτιμούσαν οι αγορές και θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από έναν επιπλέον προϋπολογισμό περίπου 32 τρισεκατομμυρίων γιεν που θα καταρτιστεί φέτος.
Το υπόλοιπο πιθανότατα θα χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.
Το συνολικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει κεφάλαια που δεν οδηγούν σε άμεσες δαπάνες, πιθανότατα θα φτάσει τα 78,9 τρισεκατομμύρια γιεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης