Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομόλογα: Η απειλή του lockdown στη Γερμανία οδηγεί σε πτώση των αποδόσεων

Ομόλογα: Η απειλή του lockdown στη Γερμανία οδηγεί σε πτώση των αποδόσεων
H συνολική καμπύλη των γερμανικών ομολόγων να κινείται σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Αύγουστο
Σχετικά Άρθρα

H απειλή του καθολικού lockdown στη Γερμανία οοδηγεί στην πτώση τις αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, με τη συνολική καμπύλη των γερμανικών να κινείται σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, καθώς ο υπουργός Υγείας της χώρας απέφυγε να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.
Προηγουμένως, η Αυστρία είχε επιβάλει νέο γενικό lockdown και την υποχρέωση εμβολιασμού για το σύνολο του πληθυσμού από τον Φεβρουάριο.
Η Ευρώπη έγινε και πάλι το επίκεντρο της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά οι αγορές παρέμειναν σχετικά ήρεμες έως τώρα, σχολιάζει το Reuters.

H εικόνα στην αγορά ομολόγων

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου, στο -0,33%, κατά 5 μονάδες βάσης στη διάρκεια της ημέρας, αντιστρέφοντας την αύξηση που σημειώθηκε στην αρχή της συνεδρίασης.
Η απόδοση των 30ετών γερμανικών τίτλων, η οποία είχε αυξηθεί έως το 0,4% στα μέσα Οκτωβρίου, επανήλθε σε αρνητικό έδαφος, ενώ η απόδοση των διετών ομολόγων μειώθηκε στο -0,786%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου.
«Ένα καθολικό lockdown στη Γερμανία θα ήταν εξαιρετικά άσχημα νέα για την ανάκαμψη της οικονομίας», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων στην ελβετική εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού Vontobel.
Στην Αυστρία, η οποία ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο εθνικό lockdown στη Δυτική Ευρώπη, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο -0,095% από -0,038%προηγουμένως.
Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 0,087% από 0,932%.
Στην Πορτογαλία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,299% από 0,353%.
Η αντίστοιχη ισπανική απόδοση υποχωρεί στο 0,388% από 0,443%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης