Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι που να οφείλονται στο εμβόλιο Sputnik-V

Ρωσία: Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι που να οφείλονται στο εμβόλιο Sputnik-V
«Δεν έχουμε καταγράψει ούτε ένα περιστατικό (θανάτου) το οποίο η επιτροπή να εξέτασε και να κατέληξε ότι σχετίζεται με τον εμβολιασμό»

Δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά θανάτου που να έχουν προκληθεί από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο Sputnik-V, δήλωσε την Παρασκευή (19/11) ο αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου Γκαμαλέι της Ρωσίας, που βρίσκεται πίσω από το εν λόγω σκεύασμα.
«Δεν έχουμε καταγράψει ούτε ένα περιστατικό (θανάτου) το οποίο η επιτροπή να εξέτασε και να κατέληξε ότι σχετίζεται με τον εμβολιασμό.
Επιπλέον, στην Αργεντινή χρησιμοποιήθηκαν 5 εκατομμύρια δόσεις και εκεί δεν έχουν καταγραφεί …περιστατικά θανάτου», δήλωσε ο Λογκουνόφ κατά τη διάρκεια του 3ου συνεδρίου καρδιολόγων που πραγματοποιείται στη Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.
Συμπλήρωσε, δε, πως «διαθέτουμε ανεξάρτητα κέντρα εμπειρογνωμόνων στην Ουγγαρία και στην Αργεντινή, τα οποία υπάρχουν σε διάφορες χώρες», και οποία συμβάλλουν στην επιτήρηση ανεπιθύμητων παρενεργειών.
Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V εγκρίθηκε στη Ρωσία στις 11 Αυγούστου του 2020 και υπήρξε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που εγκρίθηκε στον κόσμο.
Αυτή τη στιγμή έχει εγκριθεί σε 70 χώρες με συνολικό πληθυσμό που φθάνει τα 4 δισεκατομμύρια κατοίκους, κατά την ίδια πηγή.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), από την πλευρά του, έχει ανακοινώσει ότι ξεκίνησε η διαδικασία πιστοποίησης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης