Τελευταία Νέα
Διεθνή

Clarida (Fed): Εξετάζουμε μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων - Αυξάνεται ο κίνδυνος του πληθωρισμού

Clarida (Fed): Εξετάζουμε μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων - Αυξάνεται ο κίνδυνος του πληθωρισμού
Ο Richard Clarida είπε ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς, στη συνάντηση του Δεκεμβρίου, θα επανεξετάσει τον ρυθμό του σχεδιαζόμενου «taper»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για επιτάχυνση του «tapering», δηλαδή της σταδιακής άρσης του τρέχοντος προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ο αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida, σε ομιλία του την οποία παρέθεσε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021.
Σύμφωνα με όσα είπε, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserves, Fed) θα μπορούσε να λάβει νωρίτερα από το αναμενόμενο νέα μέτρα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η τιθάσευση του πληθωρισμού.
Ειδικότερα, ο Richard Clarida είπε ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς, στη συνάντηση του Δεκεμβρίου, θα επανεξετάσει τον ρυθμό του σχεδιαζόμενου «taper».
Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει αρχίσει ήδη να μειώνει τις πράξεις αγοράς ομολόγων, που ανέρχονταν σε 120 δισ. δολάρια τον μήνα, κατά 15 δισ. δολάρια κάθε μήνα.
Μάλιστα, όπως είχε επισημάνει ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, οι πράξεις ανοιχτής αγοράς προβλέπεται να τερματιστούν μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.
Την Παρασκευή, ο Clarida επανέλαβε την άποψή του ότι βλέπει «ανοδικό κίνδυνο» για τον πληθωρισμό και αναμένει «ισχυρή» ανάπτυξη το δ’ τρίμηνο του 2021.
«Θα εξετάσω προσεκτικά τα δεδομένα που λαμβάνουμε από τώρα έως τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου και ίσως είναι σκόπιμο σε αυτήν τη συνάντηση να συζητήσουμε για την αύξηση του ρυθμού με τον οποίο μειώνουμε τον ισολογισμό μας» είπε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Fed του Σαν Φρανσίσκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης