Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα για Biden - Αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα - Δικαστικοί καταγγέλλουν συνταγματική εκτροπή

Πλήγμα για Biden -  Αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα - Δικαστικοί καταγγέλλουν συνταγματική εκτροπή
Αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε έφεση της αμερικανικής κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον ιδιωτικό τομέα
Σχετικά Άρθρα

Καίριο πλήγμα για την κυβέρνηση Biden στις ΗΠΑ συνιστά η απόφαση του Οργανισμού Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (OSHA) του αρμόδιου υπουργείου να αναστείλει την επιβολή και εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις έναντι του Covid.
Η ανακοίνωση ήρθε λίγο αφότου ένα αμερικανικό εφετείο απέρριψε έφεση της αμερικανικής κυβέρνησης και επιβεβαίωσε την απόφασή του να αναστείλει εντολή η οποία απαιτεί από τις επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους να διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι είτε έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid έως τις 4 Ιανουαρίου 2022 ή να υποβάλλονται σε έλεγχο κάθε εβδομάδα.

Μη αναλογικό μέτρο

Το 5ο Περιφερειακό Εφετείο της Νέας Ορλεάνης γνωμοδότησε, πως η εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό «είναι μη αναλογικό» και ζήτησε από τον Οργανισμό να μην επιβάλλει μέτρα μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης.
Το δικαστήριο είχε εκδώσει προηγουμένως προσωρινή παύση της εντολής στις 6 Νοεμβρίου, εν αναμονή της δικαστικής διαδικασίας.
Ο Οργανισμός Εργασίας επιβεβαίωσε τη σχετική απόφαση:
«Το δικαστήριο διέταξε τον OSHA να μη λάβει μέτρα για την εφαρμογή ή την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού μέχρι την έκδοση νέας δικαστικής απόφασης.
Ο OSHA ανέστειλε δραστηριότητες που σχετίζονται με την εφαρμογή και την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού εν αναμονή των μελλοντικών εξελίξεων στη δίκη», αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπως γράφουν οι Epoch Times.

Συνταγματική εκτροπή;

Τουλάχιστον 27 πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και επιχειρήσεις, θρησκευτικές οργανώσεις και άλλες ομάδες, έχουν μηνύσει την κυβέρνηση Biden, υποστηρίζοντας ότι υπερβαίνει τις εξουσίες της όσον αφορά την έκδοση της εντολής περί εμβολιασμού.
Στην επιβεβαίωση του 5ου Περιφερειακού Δικαστηρίου στις 12 Νοεμβρίου, αναφέρεται πως η εντολή της κυβέρνησης Biden για το εμβόλιο «εγείρει σοβαρές συνταγματικές ανησυχίες» και «πιθανότατα υπερβαίνει τις εξουσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για την απόφαση.

Ο Λευκός Οίκος πιέζει

Την ίδια ώρα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις για την τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
«Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων» είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Karine Jean-Pierre, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι εργοδότες πρέπει να σταματήσουν να απαιτούν από τους υπαλλήλους να εμβολιάζονται αφού το δικαστήριο ανέβαλε την υποχρεωτικότητα.
«Εμείς λέμε: Μην περιμένετε να κάνετε ενέργειες που θα διατηρήσουν τον χώρο εργασίας σας ασφαλή», είπε η Jean-Pierre.
«Είναι σημαντικό και κρίσιμο να γίνει, και η αναμονή για τον εμβολιασμό περισσότερων ανθρώπων θα οδηγήσει σε περισσότερα ξεσπάσματα και ασθένειες.
Οι εργοδότες δεν πρέπει να περιμένουν να επιλυθούν νομικά ζητήματα προτού συμμορφωθούν με την υποχρεωτικότητα του εμβολίου», συνέχισε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης