Διεθνή

Sikora (Ογκολόγος) για Covid: Τα lockdowns σκοτώνουν κόσμο – Αυξήθηκαν στη Βρετανία οι θάνατοι από άλλες αιτίες

Sikora (Ογκολόγος) για Covid: Τα lockdowns σκοτώνουν κόσμο – Αυξήθηκαν στη Βρετανία οι θάνατοι από άλλες αιτίες
Καθηγητές ζητούν επείγουσα έρευνα για την υπερβολικά υψηλή θνητότητα

Ένας από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα καρκίνου παγκοσμίως τονίζει πως τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid, που ελήφθησαν στη Βρετανία εξακολουθούν να έχουν αντίκτυπο στην υπερβολική θνησιμότητα, κάνοντας μάλιστα λόγο για εθνικό σκάνδαλο.
Η Telegraph ανέφερε ότι 9.300 άνθρωποι πέραν του συνηθισμένου, απεβίωσαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες από αιτία διαφορετική από τον Covid.
Τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι η Αγγλία και η Ουαλία κατέγραψαν 20.823 περισσότερους θανάτους από τον μέσο όρο της πενταετίας τις τελευταίες 18 εβδομάδες.
Μόνο 11.531 θάνατοι αφορούσαν τον Covid.

Επείγουσα έρευνα

Η αύξηση ώθησε ειδικούς όπως ο καθηγητής Carl Heneghan, διευθυντής του Κέντρου Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, να ζητήσουν μια επείγουσα έρευνα.
«Χρειάζεται επειγόντως να καταλάβουμε τι πάει λάθος και να διερευνήσουμε τις βαθύτερες αιτίες για να προσδιορίσουμε τις ενέργειες που μπορούν να αποτρέψουν περαιτέρω περιττούς θανάτους», αναφέρει το δημοσίευμα.
Η υπέρβαση είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς καταγράφονται περισσότεροι θάνατοι τις επόμενες εβδομάδες.
Ο ογκολόγος και καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπάκιγχαμ, ο Karol Sikora είναι κορυφαίος ειδικός στον καρκίνο στον κόσμο.

Εθνικό σκάνδαλο

«Αυτό το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας προέρχεται από την έλλειψη πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη», είπε στους The Epoch Times.
«Είναι ένα εθνικό σκάνδαλο», τόνισε.
Ο Sikora έχει γίνει πολύ γνωστός για το επιχείρημα ότι οι πολιτικές lockdown θα έχουν αποτελέσματα πολύ πέρα από τον ιό.
«Σίγουρα θα υπάρξoυν πολύ περισσότεροι θάνατοι από τον καρκίνο, αλλά δεν συμβαίνει πολύ γρήγορα», είπε.
Ο Sikora αναφέρεται σε καρκινοπαθείς, που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα από τις πολιτικές τύπου lockdown.
Στέκεται ιδιαίτερα σε τρεις παράγοντες.
Ο πρώτος είναι ο αντίκτυπος στην ψυχολογία από τις κυβερνητικές εκστρατείες τύπου «Μένουμε Σπίτι», δεύτερον πολλοί ασθενείς δεν είναι σε θέση να καταστείλουν με τη βοήθεια γιατρών τα εξελισσόμενα συμπτώματα του πρώιμου καρκίνου.
Επίσης, δεν γίνονται δια ζώσης ραντεβού με γιατρούς στα διαγνωστικά κέντρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης