Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ρεκόρ 11.555 νέων κρουσμάτων (20/11) και διαδηλώσεις κατά των πιστοποιητικών σε Ρώμη και Μιλάνο

Ιταλία: Ρεκόρ 11.555 νέων κρουσμάτων (20/11) και διαδηλώσεις κατά των πιστοποιητικών σε Ρώμη και Μιλάνο
Αυξάνονται οι διαμαρτυρίες για τη χρήση του πράσινου πάσου προκειμένου οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους
Σχετικά Άρθρα

Το τελευταίο εικοσιτετράωρo στην Ιταλία τα νέα περιστατικά κορωνοϊού είναι 11.555 και 49 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2021.
Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ο υψηλότερος από τις 6 του περασμένου Μαΐου μέχρι σήμερα.
Οι νεκροί, όμως, την ίδια ημέρα ήταν 258, ενώ την ίδια ώρα διογκώνονται οι αντιδράσεις για το «πράσινο πιστοποιητικό», όπως μεταδίδει το Reuters.
Συνολικά, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 574.812 διαγνωστικά τεστ, το 2% των οποίων προέκυψε θετικό.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 512 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.250.

Κινητοποιήσεις σε Ρώμη και Μιλάνο

Το απόγευμα, δε, στην Ρώμη πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση αρνητών των υγειονομικών μέτρων σε μικρή απόσταση από το Κολοσσαίο.
Επελέγη η καθιστική διαμαρτυρία, όπως ορίζει, πλέον, ο σχετικός νόμος, με την συμμετοχή τεσσάρων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι δεν φόρεσαν προστατευτική μάσκα.
Οι συμμετέχοντες, επανέλαβαν ότι αρνούνται να συμμορφωθούν με την υποχρεωτική χρήση του πράσινου πάσου εμβολιασμένου, για να έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους.
Παράλληλα, στο Μιλάνο υπήρξε ένταση με την αστυνομία όταν μέρος των αρνητών των εμβολίων που συμμετείχαν σε κινητοποίηση προσπάθησε να μπει στην κεντρική πλατεία του Ντουόμο. Εξακριβώθηκαν τα στοιχεία, εξήντα περίπου ατόμων.
Δεκάδες αντιεμβολιαστές, παρέμειναν στους δρόμους κοντά στο Ντουόμο, και άρχισαν να προσεύχονται, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των αστυνομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης