Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ναυπηγείο του πολεμικού ναυτικού ακύρωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για Covid – Οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει με μαζικές παραιτήσεις

ΗΠΑ: Ναυπηγείο του πολεμικού ναυτικού ακύρωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για Covid – Οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει με μαζικές παραιτήσεις
Η Huntington Ingalls Industries ενημέρωσε τους εργαζόμενους της ότι δεν χρειάζεται πλέον να συμμορφωθούν με την προθεσμία της 4ης Ιανουαρίου 2022 για τον εμβολιασμό
Σχετικά Άρθρα

Ναυπηγείο, που συνεργάζεται με το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, αναγκάστηκε να καταργήσει στην πράξη την εντολή εμβολιασμού έναντι του Covid, μετά την ανακοίνωση των περισσοτέρων εργαζομένων πως θα παραιτηθούν εάν υποχρεωθούν να λάβουν το σκεύασμα για να παραμείνουν στις θέσεις τους.
Η Huntington Ingalls Industries, μητρική εταιρεία της Newport News Shipbuilding ενημέρωσε τους εργαζόμενούς της ότι δεν χρειάζεται πλέον να συμμορφωθούν με την προθεσμία της 4ης Ιανουαρίου 2022 για τον εμβολιασμό.
«Σε ό,τι αφορά την Ingalls Shipbuilding και τη Newport News Shipbuilding, ο πελάτης μας (σ.σ. Πολεμικό Ναυτικό ΗΠΑ) επιβεβαίωσε ότι οι συμβάσεις μας δεν περιλαμβάνουν απαίτηση εφαρμογής της εντολής», αναφέρεται στην επιστολή.
«Υπό το φως αυτής της εξέλιξης, αναστέλλουμε την προθεσμία για τον εμβολιασμό».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις

Το ναυπηγείο ανακοίνωσε αρχικά ότι και οι 25.000 εργαζόμενοι θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2021 ως «προϋπόθεση συνέχισης της απασχόλησης».
Στη συνέχεια μετέφερε την προθεσμία για εμβολιασμό τον Ιανουάριο και τώρα την καταργεί.
Ωστόσο, ορισμένοι υπάλληλοι του ναυπηγείου αισθάνονται παραπλανημένοι, καθώς υπεβλήθησαν στον εμβολιασμό μόνο λόγω της υποχρεωτικότητας σύμφωνα με το WTKR.
«Με έβαλαν να το κάνω και μετά το ακύρωσαν», είπε χαρακτηριστικά ο Deshawn Royal, υπάλληλος της Newport.
Οι εργαζόμενοι εικάζουν ότι η αναστολή ήρθε μετά την απειλή των εργαζομένων να παραιτηθούν.

Πλήγμα για την κυβέρνηση Biden

Εν τω μεταξύ καίριο πλήγμα για την κυβέρνηση Biden στις ΗΠΑ συνιστά η απόφαση του Οργανισμού Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (OSHA) του αρμόδιου υπουργείου να αναστείλει την επιβολή και εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις έναντι του Covid.
Η ανακοίνωση ήρθε λίγο αφότου ένα αμερικανικό εφετείο απέρριψε έφεση της αμερικανικής κυβέρνησης και επιβεβαίωσε την απόφασή του να αναστείλει εντολή η οποία απαιτεί από τις επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους να διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι είτε έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid έως τις 4 Ιανουαρίου 2022 ή να υποβάλλονται σε έλεγχο κάθε εβδομάδα.

Μη αναλογικό μέτρο

Το 5ο Περιφερειακό Εφετείο της Νέας Ορλεάνης γνωμοδότησε, πως η εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό «είναι μη αναλογικό» και ζήτησε από τον Οργανισμό να μην επιβάλλει μέτρα μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης.
Το δικαστήριο είχε εκδώσει προηγουμένως προσωρινή παύση της εντολής στις 6 Νοεμβρίου, εν αναμονή της δικαστικής διαδικασίας.
Ο Οργανισμός Εργασίας επιβεβαίωσε τη σχετική απόφαση:
«Το δικαστήριο διέταξε τον OSHA να μη λάβει μέτρα για την εφαρμογή ή την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού μέχρι την έκδοση νέας δικαστικής απόφασης.
Ο OSHA ανέστειλε δραστηριότητες που σχετίζονται με την εφαρμογή και την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού εν αναμονή των μελλοντικών εξελίξεων στη δίκη», αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπως γράφουν οι Epoch Times.

Συνταγματική εκτροπή;

Τουλάχιστον 27 πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και επιχειρήσεις, θρησκευτικές οργανώσεις και άλλες ομάδες, έχουν μηνύσει την κυβέρνηση Biden, υποστηρίζοντας ότι υπερβαίνει τις εξουσίες της όσον αφορά την έκδοση της εντολής περί εμβολιασμού.
Στην επιβεβαίωση του 5ου Περιφερειακού Δικαστηρίου στις 12 Νοεμβρίου, αναφέρεται πως η εντολή της κυβέρνησης Biden για το εμβόλιο «εγείρει σοβαρές συνταγματικές ανησυχίες» και «πιθανότατα υπερβαίνει τις εξουσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για την απόφαση.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης