Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Στελέχη της Amazon κατηγορούνται ότι διακίνησαν 1 τόνο μαριχουάνας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου

Ινδία: Στελέχη της Amazon κατηγορούνται ότι διακίνησαν 1 τόνο μαριχουάνας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου

Παρουσίαζαν ως φύλλα στέβιας τις ποσότητες των ναρκωτικών που διακινούσαν

Σχετικά Άρθρα

Η ινδική αστυνομία ανακοίνωσε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 ότι απήγγειλε κατηγορίες σε ανώτερα στελέχη της Amazon στην Ινδία, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ναρκωτικών, για υπόθεση λαθρεμπορίας μαριχουάνας, η οποία διακινούνταν μέσω του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως μεταδίδει το Reuters την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021.
Η αστυνομία στην πολιτεία Madhya Pradesh της Κεντρικής Ινδίας, συνέλαβε δύο άνδρες με 20 κιλά μαριχουάνας στις 14 Νοεμβρίου 2021 και διαπίστωσε ότι χρησιμοποιούσαν τον ιστότοπο Amazon India για να παραγγείλουν, να παραλάβουν και στη συνέχεια να διακινήσουν τη ναρκωτική ουσία σε άλλες ινδικές πολιτείες, παρουσιάζοντάς τα ως… φύλλα στέβιας, του γνωστού μας φυσικού γλυκαντικού.

Η ανακοίνωση

Η τοπική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι εκτελεστικοί διευθυντές της Amazon India κατονομάζονται ως κατηγορούμενοι βάσει του νόμου περί ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών λόγω διαφορών στις απαντήσεις στα έγγραφα που παρείχε η εταιρεία ως απάντηση σε ερωτήσεις της αστυνομίας και με βάση γεγονότα που αποκαλύφθηκαν από την ανάκριση.

Τεράστιες ποσότητες

Η αστυνομία, η οποία είχε καλέσει στο παρελθόν και είχε μιλήσει με στελέχη της Amazon για την υπόθεση, εκτιμά ότι περίπου 1.000 κιλά μαριχουάνας, αξίας περίπου 148.000 δολαρίων, πουλήθηκαν μέσω Amazon.
Η Amazon ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν επιτρέπει την εισαγωγή και πώληση νομικά απαγορευμένων προϊόντων, προσθέτοντας ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα κατά των πωλητών σε περίπτωση οποιασδήποτε παράβασης.
«Το όλο θέμα μάς γνωστοποιήθηκε και το διερευνούμε επί του παρόντος», ανακοίνωσε η Amazon για το φερόμενο λαθρεμπόριο μαριχουάνας.
Οι ινδικές αρχές τα τελευταία χρόνια έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για την πάταξη των παράνομων ναρκωτικών.
Πολλοί Ινδοί ηθοποιοί και τηλεοπτικές προσωπικότητες υψηλού προφίλ βρίσκονται υπό έλεγχο από αξιωματούχους της υπηρεσίας ναρκωτικών τον τελευταίο χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης