Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Η Ρωσία θα υποστεί σοβαρές συνέπειες, εάν εισβάλλει στην Ουκρανία - Η Μόσχα καταγγέλλει «υστερία της Δύσης»

Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Η Ρωσία θα υποστεί σοβαρές συνέπειες, εάν εισβάλλει στην Ουκρανία - Η Μόσχα καταγγέλλει «υστερία της Δύσης»
Οι ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες προειδοποιούν τους Ευρωπαίους συμμάχους τους ότιη Ρωσία μπορεί να σχεδιάζει επανάληψη της εισβολής της στην Ουκρανία το 2014
Σχετικά Άρθρα

«Οποιαδήποτε παραβίαση των συνόρων, οποιαδήποτε εισβολή θα οδηγούσε σε εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean Yves Le Drian απευθυνόμενος στη Ρωσία και τα επίμονα σενάρια περί ανάληψης στρατιωτικής δράσης από τη Μόσχα.
Οι ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες προειδοποιούν τους Ευρωπαίους συμμάχους τους ότι η Ρωσία μπορεί να σχεδιάζει επανάληψη της εισβολής της στην Ουκρανία το 2014, επικαλούμενες τη νέα συγκέντρωση αρμάτων μάχης και στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων.
Το Κρεμλίνο από την πλευρά του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επιθετική πρόθεση.
Ο Le Drian μιλώντας στο ραδιόφωνο του RTL τόνισε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί ένας «τρόπος συνεργασίας», παρόλο που οι «αυταρχικές» τάσεις του Ρώσου προέδρου Putin έχουν γίνει πιο έντονες τους τελευταίους μήνες.
Η Ρωσία θα πρέπει αντ 'αυτού να ασκήσει την επιρροή της για να βοηθήσει στην επίλυση της βαθύτερης κρίσης στη Λευκορωσία, σημείωσε.
«Τώρα είναι η ώρα να ασκήσει πίεση η Ρωσία», υπογράμμισε ο Le Drian προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko κινδυνεύει να δημιουργήσει μια ανθρωπιστική καταστροφή.

Κρεμλίνο: Αμερικανική υστερία

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε αμερικανική «υστερία» τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον η οποία εξέφρασε τη «σοβαρή ανησυχία» της για τις ενέργειες και τις δηλώσεις της Ρωσίας για την Ουκρανία, όπου αυξάνεται και πάλι η ένταση.
«Αυτή η υστερία δημιουργείται τεχνητά.
Αυτοί που έφεραν τις ένοπλες δυνάμεις τους από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δηλαδή οι ΗΠΑ, μας κατηγορούν για ασυνήθιστες στρατιωτικές δραστηριότητες στο έδαφός μας» σχολίασε ο Dmitry Peskov, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, σε μια τηλεοπτική εκπομπή.
«Δεν είναι καθόλου λογικό», πρόσθεσε.

«Ασυνήθιστες στρατιωτικές κινήσεις»

Το Σάββατο (20/11/2021), ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν σοβαρά για τις ασυνήθιστες στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία» αλλά και από ορισμένες δηλώσεις «που είδαμε και ακούσαμε τόσο από τη Ρωσία όσο και σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης».
Σημείωσε ότι αυτήν την ανησυχία την συμμερίζονται σε μεγάλο βαθμό και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ.
Ο Peskov από την πλευρά του κάλεσε «τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους» να σταματήσουν να ενισχύουν τις δυνάμεις τους κοντά στα ρωσικά σύνορα, κάτι που η Ρωσία θεωρεί απειλή για την ασφάλειά της.
«Υπάρχει διέξοδος. Το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες κοντά στα σύνορά μας», επέμεινε ο εκπρόσωπος στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης