Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Βλέπει έκρηξη πληθωρισμού κοντά στο 6% για τη Γερμανία

Bundesbank: Βλέπει έκρηξη πληθωρισμού κοντά στο 6% για τη Γερμανία
Οι εκτιμήσεις της Bundesbank για τη γερμανική οικονομία
Σχετικά Άρθρα
Έκρηξη του πληθωρισμού της Γερμανίας κοντά στο 6% «βλέπει» για τον Νοέμβριο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας, πριν υποχωρήσει από το νέο έτος, καθώς η μείωση του ΦΠΑ και άλλοι προσωρινοί παράγοντες έχουν εκτροχιάσει τις εκτιμήσεις.
Σύμφωνα με την Bundesbank, η γερμανική οικονομία παίρνει μια ανάσα καθώς η έλλειψη αγαθών και εργατικού δυναμικού, αλλά και οι νέοι περιορισμοί που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, έβαλαν τέλος στην πρόσφατη άνθησή της.
Η Bundesbank προειδοποίησε επίσης ότι ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι πιθανό να παραμείνει πολύ πάνω από το 3% για κάποιο χρονικό διάστημα και οι επερχόμενες διαπραγματεύσεις για τους μισθούς θα επιφέρουν μεγάλες αυξήσεις.

Δυσοίωνο σημάδι για την παγκόσμια οικονομία

Η οικονομία της Γερμανίας σημείωσε ισχυρή ανάκαμψη στο πρώτο εξάμηνο του έτους,  καθώς οι υπηρεσίες άνοιξαν ξανά για τις επιχειρήσεις.
Ωστόσο, έκτοτε έχει επιβραδυνθεί, καθώς η βιομηχανία της επλήγη από διαταραχές στον εφοδιασμό και οι κατασκευαστές δυσκολεύονταν να βρουν εργαζομένους, ανέφερε η Bundesbank.
Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα δυσοίωνο σημάδι για την παγκόσμια οικονομία, δεδομένης της κρίσιμης θέσης της Γερμανίας στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και του ρόλου της ως κινητήριας δύναμης ανάπτυξης της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης