Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eμπειρογνώμων Covid-19: Γιατί δεν θα εμβολιάσω το παιδί μου κατά του κορωνοϊού

Eμπειρογνώμων Covid-19: Γιατί δεν θα εμβολιάσω το παιδί μου κατά του κορωνοϊού
«Ένα υγιές πεντάχρονο είναι απίθανο να νοσήσει βαριά από COVID»
Σχετικά Άρθρα

Τις αμφιβολίες για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού διά του εμβολιασμού των παιδιών εκφράζει με άρθρο της εμπειρογνώμων της νόσου της Covid 19 μέσω της ιστοσελίδας Jerusalem Post:
«Είμαι ένας εμπειρογνώμων για τη νόσο του κορωνοϊού και έχω βρεθεί, στο πλαίσιο της εργασίας μου, σε διάφορες μονάδες εντατικής θεραπείας COVID-19.
Έχω γίνει μάρτυρας του μαρτυρίου και του πόνου τον οποίο βιώνουν όλοι όσοι νοσούν.
Επίσης, είμαι μητέρα και δεν είναι σίγουρη αν τελικά θα εμβολιάσω τα παιδιά μου.
“Για ποιον λόγο;” θα μπορούσε να με ρωτήσει κάποιος.
Διότι ο εμβολιασμό των παιδιών αποτελεί ένα τεράστιο άλμα πίστης στην επιστήμη και τον Θεό.
Πιο συγκεκριμένα, οι επιφυλάξεις μου είναι οι εξής:

Περισσότερα δεδομένα σύντομα…

Η εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών του Ισραήλ για την COVID-19 αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, 20 ημέρες μετά την έναρξη της ίδιας εκστρατείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιαστεί.
Θα χρειαστούν όμως μερικές ακόμη εβδομάδες μέχρι να έχουμε πληροφορίες για τυχόν παρενέργειες.
Τα παιδιά λαμβάνουν δύο δόσεις των 10 μικρογραμμαρίων με διαφορά τριών εβδομάδων και, όπως και οι ενήλικες, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένα μόνο μία εβδομάδα αργότερα.
Η επιστήμη έχει δείξει ότι η πλειονότητα των παρενεργειών για οποιοδήποτε εμβόλιο εμφανίζεται μέσα σε λίγες εβδομάδες από τον εμβολιασμό και το εμβόλιο για την COVID-19 δεν διαφέρει.

«Έχω ένα παιδί που πρόκειται να κλείσει τα 12»

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ (CDC) αναφέρουν ότι κάθε παιδί πρέπει να λάβει την κατάλληλη δόση βάσει της ηλικίας του.
Ως εκ τούτου, ένα παιδί ηλικίας 11 ετών και 364 ημερών θα λάβει μια δόση 10 μικρογραμμαρίων και ένα παιδί που θα κλείσει τα 12 θα λάβει για τον πλήρη εμβολιασμό του δόση των 30 μικρογραμμαρίων.
Ενώ έχω μιλήσει με διάφορους ειδικούς υγείας που μου είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένω να εμβολιάσω την κόρη μου μέχρι να κλείσει τα 12 τον Μάιο και ότι η δόση των 10 μικρογραμμαρίων πιθανότατα θα λειτουργήσει τόσο καλά όσο η μεγαλύτερη.

«Ένα υγιές πεντάχρονο είναι απίθανο να νοσήσει βαριά από COVID»

Αν και, αναμφίβολα, ο COVID-19 είναι μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια, δεν είναι απαραίτητα τόσο επιβλαβής για τα μικρά παιδιά.
Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν ότι μόνο 206 παιδιά και έφηβοι έχουν νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση από την έναρξη της πανδημίας, από 540.000 άτομα κάτω των 19 ετών που βρέθηκαν θετικά στον ιό.
Έντεκα παιδιά έχουν πεθάνει από τον ιό και περίπου 150 έχουν αναπτύξει Παιδιατρικό Φλεγμονώδες Πολυσυστηματικό Σύνδρομο, συμπεριλαμβανομένων δύο που πέθαναν από το σύνδρομο.
Όμως, όπως έγραψε το υπουργείο σε ανάρτηση στο Facebook, στην οποία μοιράστηκε αυτά τα δεδομένα, όλα τα παιδιά που υπέκυψαν στον ιό είχαν υποκείμενες παθήσεις.
Συνεπώς, ίσως ο ιός να είναι λιγότερο επικίνδυνος από το εμβόλιο.

Η απομόνωση αρρωσταίνει τα παιδιά

Ο αντίκτυπος της απομόνωσης και των lockdown στα παιδιά μας είναι δραματικός.
Η επιβολή καραντίνας στα παιδιά συσχετίζεται με εκρήξεις θυμού, βίας, παρατεταμένη χρήση οθονών και διαταραχές ύπνου, όπως έδειξε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις.
Παράλληλα, ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι τα παιδιά εντέλει θα αποφύγουν το lockdown.
Στο μεταξύ ο ΠΟΥ έχει εκφραστεί κατά των εμβολιασμών παιδιών, εγείροντας ζητήματα εμβολιαστικής ανισότητας.
Από την άλλη, ίσως τα οφέλη από τα εμβόλια υπερτερούν έναντι των πιθανών κινδύνων.
Ο εμβολιασμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας.
Αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα COVID-19, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας γνωρίζουν μόνο αυτά που μπορούν να γνωρίζουν σήμερα, επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα νέο φαινόμενο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης