Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Καταρρέει στο 42% η δημοτικότητα Biden - Τον καίνε οικονομία, πληθωρισμός

ΗΠΑ: Καταρρέει στο 42% η δημοτικότητα Biden - Τον καίνε οικονομία, πληθωρισμός
Κατά 6 μονάδες υποχώρησε η δημοτικότητα του από τον περασμένο Σεπτέμβριο
Σχετικά Άρθρα

Στο 42% ανέρχεται η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, ποσοστό που είναι και το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από την ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της NPR/Marist poll, μόλις το 42% των Αμερικάνων εγκρίνει τους χειρισμούς του Biden στην οικονομία ενώ το 52% τους επικρίνει, ποσοστά που είναι και τα χειρότερα για τον Δημοκρατικό πρόεδρο, του οποίου το ποσοστό αποδοχής για την οικονομία ήταν στο 54% τον περασμένο Απρίλιο.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως αν και οι Δημοκρατικοί εμφανίζονται ως το κόμμα που οι περισσότεροι πολίτες θέλουν να έχει τον έλεγχο του Κογκρέσο (46% έναντι 41%), οι Ρεπουμπλικάνοι είναι εκείνοι, που σύμφωνα με την οριακή πλειοψηφία των πολιτών, θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα τα θέματα της οικονομίας.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα πιο σημαντικά οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τους ψηφοφόρους είναι ο πληθωρισμός σε ποσοστό 39%, οι μισθοί σε ποσοστό 18%, η μείωση του εργατικού δυναμικού σε ποσοστό 11% οι τιμές του φυσικού αερίου, αλλά και το ποσοστό της ανεργίας, σε ποσοστό 9%.
Σημειώνεται πως η δημοτικότητα του Biden υποχώρησε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες από το Σεπτέμβριο.

Τον καίει ο πληθωρισμός

Ενδεικτικό είναι πάντως ότι και το 51% των πολιτών που δηλώνουν ανεξάρτητοι ψηφοφόροι, επικρίνει τους χειρισμούς Biden στην οικονομία, στοιχείο ιδιαίτερης πολιτικής αξίας, δεδομένου ότι ο Biden βασίστηκε σε αυτούς τους ψηφοφόρους για να πάρει τις προεδρικές εκλογές.
Βάσει της δημοσκόπησης, το ζήτημα του πληθωρισμού είναι τεράστιας σημασίας για τους Ρεπουμπλικάνους και τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους, ενώ για τους Δημοκρατικούς το μείζον θέμα είναι οι μισθοί.
«Ανεξάρτητα από τα ισχυρά στοιχεία για την εργασία ή από την άνοδο της αγοράς, οι Αμερικάνοι ανησυχούν για την οικονομία και συγκεκριμένα για τον πληθωρισμό» υποστήριξε ο Lee Miringoff, διευθυντής του Marist Institute.
Στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα μέσα στο μήνα από το υπουργείο Εργασίας, έδειξαν ότι ο πληθωρισμός άγγιξε το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων τριάντα χρόνων, αυξανόμενος κατά 6,2% στο δωδεκάμηνο που συμπληρώθηκε τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης